La Companyia Sgratta celebrarà els seus deu anys amb l'estrena de «Les pirates de terra endins» a Avinyó

La companyia completarà els actes d'aniversari el 29 d'abril de 2023 amb una festa al Teatre conservatori de Manresa

La Cmpanyia Sgratta estrenarà diumenge «Les pirates de terra endins»
La Cmpanyia Sgratta estrenarà diumenge «Les pirates de terra endins» | Promocional
Redacció
05 d'octubre del 2022
Actualitzat a les 11:25h
La Companyia Sgratta celebrarà aquest diumenge a les 6 de la tarda el seu 10è aniversari amb l'estrena de l'espectacle Les pirates de terra endins a Avinyó. Les pirates de terra endins és una llegenda basada en vides reals de dones pirates.

La Companyia Sgratta és una companyia de teatre familiar dins de l'associació TTP. Els bagencs Clara Gavaldà i Joan Cirera la van fundar, el novembre del 2012, i de seguida se'ls va unir al projecte la igualadina Paula Crespo, a la part tècnica. 

Al llarg d'aquests anys han estrenat els espectaclesSol amb la Lluna, amb el qual han guanyar dos premis del públic; De què fan olor els pets?, incorporant tècniques de manipulació de titelles, i La princesa en texans, una llegenda per trencar estereotips. 

La companyia ha anat creixent i s'han anat incorporant nous membres com Mònica Torra i Robert Corominas. Ara porten una nova proposta: Les pirates de terra endins, on Mònica Torra i Clara Gavaldà s'uneixen per posar en valor i fer visibles biografies de dones pirata emprenedores i valentes perquè nens i nenes puguin emmirallar-s'hi. 

L'espectacle Les pirates de terra endins
Han existit realment dones pirates? Aquesta és la pregunta que es fan dues germanes de terres de secà quan descobreixen un misteriós bagul que les portarà a recórrer un llarg viatge per anar a veure el mar.

Pel camí aniran coneixent la història de Blanca Martingales, la Reina dels Pirates, i la seva extraordinària vida. La Marina i l'Ona aniran a l'abordatge d'aventures, però... seran capaces de trobar algun tresor inesperat?

Les pirates de terra endins és una llegenda basada en vides reals de dones pirates com Grace O'Malley, Anne Bonny o Mary Read.

En el marc dels actes de celebració del 10è aniversari de La Companyia Sgratta!, el 29 d'abril del 2023 es farà la festa d'aniversari al Teatre Conservatori de Manresa, que acabarà amb l'estrena de l'espectacle de petita infància On vas cargol?.