El Geoparc de la Catalunya Central celebrarà amb un taller el primer Dia Internacional de la Geodiversitat

Serà aquest dijous, 6 d'octubre, a la Biblioteca del Campus Universitari de Manresa

El taller es portarà a terme a la BCUM
El taller es portarà a terme a la BCUM | AFT
Redacció
04 d'octubre del 2022
Actualitzat a les 15:15h
El Geoparc Mundial Unesco de la Catalunya Central celebrarà aquest dijous el primer Dia Internacional de la Geodiversitat amb un taller de la Biblioteca del Campus Universitari de Manresa (BCUM). Porta per títol Les roques ornamentals i la seva petjada ecològica i es farà de 6 a 8 de la tarda. Les inscripcions per participar-hi poden fer-se en aquest enllaç.

El taller començarà observant diferents mostres de roca ornamental i introduint els participants al concepte de geodiversitat, un terme que s'utilitza per referir-se a la diversitat d'elements que són el resultat dels processos i esdeveniments geològics que han ocorregut al llarg de la història de la Terra. La geodiversitat fa referència a totes les parts de la natura que no són vives i inclou des dels minerals fins als fòssils, els sòls i els paisatges.

Seguidament, els participants faran una passejada per observar diverses roques en els edificis propers i se'ls convidarà a reflexionar sobre l'impacte que tenen en el medi ambient les emissions de CO2 provocades pel trasllat d'aquestes roques des de la pedrera d'origen fins a la ciutat. Finalment, es farà una observació de granit, marbre i calcària amb un microscopi i es podran fer fotos amb el mòbil.

Aquesta serà la primera vegada que se celebra el Dia Internacional de la Geodiversitat a nivell mundial, després que la Unesco proclamés aquesta commemoració en la seva conferència general de l'any 2021.