Bacardit promet ampliar fins a 132 agents la plantilla de la Policia Local si és el nou alcalde

El candidat de Junts a Manresa demana a l'alcalde Marc Aloy que cobreixi totes les places disponibles del cos policial, 104, amb el pressupost municipal de 2023

Ramon Bacardit, flanquejat per Maria Mercè Tarragó i Toni Massegú a la roda de premsa
Ramon Bacardit, flanquejat per Maria Mercè Tarragó i Toni Massegú a la roda de premsa | Pere Fontanals
04 d'octubre del 2022
Actualitzat a les 16:18h
El candidat a l'alcaldia de Manresa per Junts a les properes eleccions municipals, Ramon Bacardit, ha agafat el compromís d'ampliar la plantilla de la Policia Local fins als 132 agents durant el proper mandat si és elegit nou batlle de la ciutat. "D'aquesta manera arribarem a una ràtio d'1,6 agents per cada 1.000 habitants, que s'aproxima a la xifra recomanada per la Unió Europea", ha afirmat. La inseguretat ciutadana i l'incivisme "són les principals preocupacions de la ciutadania".

Bacardit ha repassat la situació de la seguretat a Manresa en roda de premsa aquest dimarts al matí acompanyat del president local del partit i regidor, Antoni Massegú, i dels també regidors Josep Gili, Rosa Maria Ortega, Maria Mercè Tarragó i Josep Maria Fius, entre altres membres del partit.

El candidat ha recordat que malgrat les darreres incorporacions al cos policial local anunciades des del govern municipal, "actualment la ciutat tindrà 97 agents de les 104 places disponibles". "Cal cobrir totes les places cobertes de seguida, i per això demano a l'alcalde Marc Aloy que ho tingui en compte en el pressupost de 2023", ha anunciat.

Tot i que les delegacions municipals de Civisme, Seguretat Ciutadana i Hisenda són encapçalades per regidors de l'entorn de Junts, Núria Masgrau, Joan Calmet i Valentí Junyent, Ramon Bacardit ha afirmat que l'actual govern municipal "és molt presidencialista" i s'ha mostrat convençut que "si l'alcalde entoma aquest compromís, els tres regidors n'estaran molt satisfets".

Bacardit ha posat sobre la taula que de les dotze ciutats catalanes amb una població similar a la de Manresa, "la nostra ciutat està al capdavall de totes en nombre d'agents per habitant". "Cal activar el Pla de seguretat i civisme i cal posar-se mans a l'obra amb la nova comissaria, ja que passen els dies i no s'hi veu cap moviment", s'ha lamentat.

L'alcaldable també ha assegurat que si arriba a presidir la ciutat implementarà els agents cívics de barri. "Soc conscient que aquest és un tema que preocupa a l'alcalde Aloy, però no l'afronta per un tema de prioritats", ha sentenciat.