El Baxi Manresa retorna a una Champions que li porta bons records

Els bagencs debuten al camp d'un històric del bàsquet europeu, el Limoges

El Limoges serà el primer rival europeu del Baxi Manresa
El Limoges serà el primer rival europeu del Baxi Manresa | LNB
03 d'octubre del 2022
Actualitzat a les 18:17h
La bona temporada que va viure el Baxi Manresa l'any passat va tenir el seu punt àlgid a la Final Four de la Basketball Champions League (BCL). En aquests moments, és massa d'hora per saber si aquells moments són únics o es poden repetir. Els límits de l'equip bagenc ja s'aniran veient durant la temporada. Però la il·lusió de fer una bona temporada ha de ser un punt de partida irrenunciable. Per començar, el Baxi Manresa s'enfrontarà a un històric com el Limoges francès (dimarts, 20.30h. Esport3 i DAZN). 

L'equip manresà va viatjar diumenge de Granada a Limoges via París i sense passar per casa. Continua d'aquesta forma un periple que durà el Baxi Manresa a jugar cinc partits en menys de dues setmanes. Pedro Martínez repetirà convocatòria per afrontar el debut europeu. Guillem Jou segueix de baixa, Babatunde Olumuyiwa continua sent dubte per culpa de la fascitis plantar que pateix i Musa Sagnia continua en la dinàmica del primer equip. 

Dani Pérez ha remarcat les ganes que té el conjunt bagenc de començar la BCL. Per al base, aquesta competició europea "puja cada any de nivell. Hi ha més nivell que l'any passat". Pérez considera que el seu equip ja de seguir millorant i això ja "es va notar a Granada" tot i ser encara lluny d'un nivell òptim. Pel què fa al rival, "és un equip molt físic, que posa molt les mans. Haurem d'estar al 100% per endur-nos la victòria. En cas contrari no hi haurà opcions". 

El Limoges no ha començat gens bé la lliga francesa i suma tres derrotes en les tres jornades que ha disputat. En aquests moments és el darrer classificat de la seva competició nacional. Dirigit per l'italià Massimo Cancellieri compta com a màxima figura amb el nord-americà Desi Rodríguez. Altres jugadors importants són el també nord-americà Javontae Hawkins i el francès Nicolas Lang.

Es tracta d'un històric del bàsquet francès i europeu. A finals de la dècada dels vuitena i la primera part dels noranta va ser un equip habitual a la llavors anomenada Copa d'Europa. El seu èxit més important va arribar, contra tot pronòstic, la temporada 1992-93 quan van derrotar a la final la Benetton de Treviso que tenia a les seves files a jugadors de la talla de Toni Kukoc. El tècnic dels francesos era Bozidar Maljkovic. Posteriorment, els problemes econòmics els van dur a la tercera divisió del bàsquet francès. La temporada 2012-13 van retornar a la màxima categoria i d'allà ja no s'ha mogut. Fins i tot, el Limoges va aconseguir guanyar dues lligues seguides els cursos 2013-14 i 2014-15. 

Arxivat a