Èxit de la tornada al carrer sense restriccions de la Festa de la Verema del Bages

Les propostes de la 27a edició de la gran festa de la DO Pla de Bages registren plens durant tot el cap de setmana

La plaça Major d'Artés ha estat el centre neuràlgic de la Festa de la Verema del Bages
La plaça Major d'Artés ha estat el centre neuràlgic de la Festa de la Verema del Bages | Toni Carrasco
Redacció
02 d'octubre del 2022
Actualitzat a les 23:12h
Artés s'ha omplert de visitants durant tot el cap de setmana per a la celebració de la 27a edició de la Festa de la Verema del Bages amb més elaboradors de tota la seva història. Totes les propostes de l'edició han tingut una gran acceptació entre el públic, que ha volgut gaudir d'una nova festa amb tots els elements de carrer.

La plaça Major ha estat el punt neuràlgic d'una festa que s'ha estès a tota la vila, i que ha passat per diferents poblacions bagenques els dies previs. Abans, la Nocturna Vinum havia estat el preludi a Manresa i Sant Fruitós de Bages, a banda d'Artés. La inauguració de la festa es va fer a Sant Fruitós de Bages, concretament a l'entorn del Museu municipal de la Memòria de la vinya i el vi.

Degut a la Covid, la Festa de la Verema del Bages havia aplicat restriccions els últims dos anys, que havien afectat al desenvolupament habitual de la Festa: una sola barra de vins, limitació d'accés a la plaça Vella, necessitat de guardar distàncies... Enguany, en canvi, hi han participat més productors de vi que mai: En total, 15 cellers de la DO Pla de Bages, als quals s'hi han afegit 4 viticultors que no compten amb celler propi. A més, el cava també ha tingut el seu protagonisme amb la participació dels dos cellers del municipi que n'elaboren: Cava Gibert i Artium

La plaça Major ha acollit tastos i maridatges, amb el popular tast a cegues per parelles com a gran protagonista. També ha acollit l'actuació castellera de la colla local Picapolls de la Gavarresa, acompanyats dels Margeners de Guissona i els Salats de Súria. Les parades dels cellers no han deixat de rebre visitants, ben acompanyades dels elaboradors dels mossecs de la Verema, amb diferents elaboracions gastronòmiques locals.

Com no podria ser d'una altra manera, els cellers d'Artés, Solegibert i el Celler Cooperatiu Artium han tingut les seves portes obertes durant tot el diumenge perquè els visitants hi poguessin treure el cap.

Després de dos anys d'absència, una de les activitats més sol·licitades entre els més menuts, l'aixafada popular de raïm ha tornat a celebrar-se amb absoluta normalitat, tot i que amb la verema feta prèviament a causa del seu avançament per motius climatològics.