Expedient a la residència el Lledoner de Sant Fruitós per no respectar la ràtio de treballadores mínima

L'Ajuntament ha tornat a denegar l'increment de les tarifes que ha sol·licitat la concessionària "sense exposar els beneficis que aportaria"

Residència de gent gran el Lledoner de Sant Fruitós de Bages
Residència de gent gran el Lledoner de Sant Fruitós de Bages | AjSFB
Redacció
02 d'octubre del 2022
Actualitzat a les 19:20h
L'Ajuntament de Sant Fruitós ha denegat per segona vegada a L'Onada, la concessionària de la residència per a la gent gran el Lledoner, la seva petició per tal d'augmentar les tarifes als usuaris. L'empresa va sol·licitar a l'Ajuntament el passat mes de juliol un augment tarifari sense justificar la necessitat d’aquesta pujada de les tarifes i sense exposar els beneficis que aportaria al servei i les persones usuàries. Aquesta petició ha estat denegada en el ple d'aquest mes de setembre tal com ja es va denegar l'any passat, exposant els mateixos motius que en aquesta ocasió.

Cal recordar que a banda, la concessionària havia augmentat les tarifes sense autorització del consistori, que va obligar a l'empresa a retornar a les persones usuàries del servei tots els diners que se'ls havia cobrat de manera fraudulenta i se'ls va imposar una sanció.

Les tarifes pel preu del servei de la residència municipal venen marcades pel consistori a través d'un preu públic que s'estableix en funció de les necessitats del servei i que està regulat en una ordenança municipal. Aquesta regulació està especificada en el contracte entre l'Ajuntament i l'empresa adjudicatària del servei. Qualsevol modificació al respecte cal que sigui justificada degudament segons el procediment establert.

Aquest mateix servei també ha estat objecte d'un procediment sancionador aquest mateix estiu, quan el Servei d'Inspecció del Departament de Drets Socials de la Generalitat ha realitzat una inspecció i ha detectat que la ràtio de treballadores que hauria de tenir el centre per tal de vetllar de forma correcta pels usuaris era menor a la que dicta la normativa en horari nocturn

Tant pel Departament com pel què s’estipula en el contracte signat amb l’Ajuntament, aquest fet és considerat com a molt greu i des del consistori s’ha sol·licitat a Drets Socials poder revertir l'import d'aquesta multa en millorar el servei que es dona a la gent gran del municipi.