Un Baxi Manresa amb alts i baixos guanya a Granada (84-87)

Els bagencs remunten 12 punts i s'imposen en un final molt emocionant

Jerrick Harding ha estat un puntal ofensiu del Baxi Manresa
Jerrick Harding ha estat un puntal ofensiu del Baxi Manresa | F. Rodríguez
01 d'octubre del 2022
Actualitzat el 02 d'octubre a les 21:59h
El Baxi Manresa ha sumat a Granada un triomf que pot ser molt més que una simple victòria. Els bagencs han estat molt irregulars i han depès de Jerrick Harding durant molts minuts. Però en el moment en què es jugaven les garrofes han aparegut homes com Juan Pablo Vaulet, Brancou Badio, Dani Pérez i Justin Hamilton. Giordano Bortolani ha estat molt fred quan ha hagut de llançar els tirs lliures definitius. Per part local, Thomas Bropleh ha estat un autèntic mal son ben secundat per Luke Maye. Afortunadament per als de Pedro Martínez, la victòria marxarà cap al Bages via Limoges

Dani Pérez, Jerrick Harding, Giordano Bortolani, Juan Pablo Vaulet i Justin Hamilton han format el cinc inicial del Baxi Manresa. El Coviran Granada ho ha fet amb Alex Renfroe, Thomas Bropleh, Pere Tomàs, Luke Maye i Cristiano Felicio. El primer minut ha estat trepidant amb un Coviran Granada que anotava amb facilitat i Hamilton i Harding sumant de tres en tres al cantó bagenc. Tots dos equips han seguit igualats amb Felicio i Harding assumint el lideratge anotador dels seus respectius equips. A mitjans del primer període Tyson Pérez ha entrat a la pista i ha debutat en aquesta Lliga Endesa. El partit s'ha mantingut igualat fins l'empat a 14. Un parcial de 6-0 obria una primera escletxa a favor dels locals. Dani Pérez ha servit una pilota a Marcus Lee perquè el nord-americà es lluís en una espectacular esmaixada. Ha estat la primera de les tres connexions que tots dos jugadors han protagonitzat de forma consecutiva. El Coviran Granada ha sabut contenir l'intent de reacció manresà i ha acabat el primer quart al davant (25-20).

Harding ha tornat a ser protagonista al començar els segons deu minuts. El nord-americà ha sumat sis punts seguits i ha provocat una pèrdua de pilota de Lluís Costa. La jugada ha acabat amb una cistella de Hamilton després que el Baxi Manresa capturés dos rebots en atac. El conjunt bagenc aconseguia un parcial de 0-8 i obligava Juan Pablo Pin a demanar temps mort (30-30, minut 14). Una posterior assistència de Dani Pérez a Juan Pablo Vaulet posava el Baxi Manresa per davant força minuts després. El granadí Bropleh ha decidit que la reacció dels bagencs s'havia d'acabar. Vuit punts seguits tornaven el lideratge al Coviran Granada. En poca estona, la remuntada del Baxi Manresa ha quedat anul·lada. L'encert exterior dels andalusos ha fet que dels dos punts que havien aconseguit els de Pedro Martínez es convertissin un màxim desavantatge (44-36, descans).

El començament de la segona part ha estat tan trepidant com el de la primera pel què fa a l'anotació. Harding seguia absorbint molt pes en atac. I Bropleh feia el mateix al servei del Coviran Granada. Els locals han sortit afavorits d'aquesta dinàmica. Amb 55-43, Martínez ha demanat temps mort (minut 24). Aquesta vegada les instruccions han servit perquè el Baxi Manresa reaccionés. Una major intensitat i els punts de Hamilton i Harding s'han traduït en un 0-6. Els bagencs han reduït en poca estona la meitat del seu desavantatge. Pin també ha demanat minut. Semblava que el partit podia igualar-se molt. Fins que ha aparegut Maye. Un triple afortunat després d'una gran defensa feia mal al bàndol bagenc. Ha estat un dels moments més delicats del partit. com a mínim, fins aquell moment. Bracou Badio i Dani Pérez es resignaven a abaixar els braços. Dos triples del primer i un triple del segon amb una antiesportiva forçada posaven un esperançador 62-59 al marcador. Bropleh, un cop més, donava aire al seu equip. Un tir lliure per banda han clos el tercer període. Amb 65-60 i deu minuts per jugar qualsevol escenari era possible.

L'inici dels darrers deu minuts han estat mínimament millor per part del Coviran Granada. Les distàncies es mantenien però els minuts anaven passant. Vaulet era un altre jugador manresà que volia allargar el partit. Dos triples de l'argentí mantenien amb vida el Baxi Manresa. També era pura benzina el tercer triple de Badio. Maye responia també des del 6,75. La contraresposta arribava de la mà de Harding. El combo també sumava de tres. Posteriorment, només sumava un dels dos tirs lliures als quals ha tingut dret. Poc a poc, el quadre bagenc s'anava acostant. Un nou triple, ara de Dani Pérez, posava el 82-81 amb 1'48" per jugar. Hamilton fixava l'empat des del punt de personal. I Harding capgirava el marcador molts minuts després. Als granadins els quedava encara un atac per poder igualar. Renfroe ho ha intentat però ha topat novament amb Hamilton. La pilota ha arribat a Badio i el congolès ha rebut personal. Era una gran ocasió per a sentenciar el partit. l'africà només ha anotat un tir de personal. Quedaven 13,20 segons i el marcador era de 82-85. Maye sumava de dos. Martínez tornava a demanar minut. El Baxi Manresa ha decidit servir en camp defensiu. Bortolani ha rebut una ràpida personal. L'italià ha estat infal·lible. El 84-87 ja no s'ha mogut tot i l'intent triple de Renfroe al darrer segon. Primera victòria de la temporada abans de l'estrena a la Basketball Champions League.

Incidències: Babatunde Olumuyiwa segueix sense poder debutar amb el Baxi Manresa. En canvi, Tyson Pérez ha tingut els seus primers minuts a la Lliga Endesa amb la samarreta manresana.