El Baxi Manresa no pot amb l'encert del Lenovo Tenerife (70-89)

Les pèrdues de pilota també castiguen al conjunt bagenc

Els 17 punts de Jerrick Harding no han estat suficients perquè el Baxi Manresa plantés cara al Lenovo Tenerife | J. alberch
29 de setembre del 2022
Actualitzat el 30 de setembre a les 17:33h
El Baxi Manresa ha començat amb derrota i males sensacions la Lliga Endesa. Les baixes de Tyson Pérez i Babatunde Olumuyiwa afegien dificultat al ja difícil fet d'enfrontar-se al Lenovo Tenerife. Els canaris han marcat distàncies des del principi cosint a triples la cistella bagenca. Les pilotes perdudes per part local i el desencert en atac del Baxi Manresa expliquen la diferència que hi ha hagut entre els dos equips. El curs tot just acaba de començar i és d'esperar que els de Pedro Martínez pugin el seu nivell quan recuperin els jugadors lesionats i l'acoblament sigui més gran. Però també és un toc d'atenció als nous i als vells. Per guanyar a l'ACB calen moltes coses.

Jerrick Harding, Brancou Badio, Elias Valtonen, Marcus Lee i Justin Hamilton ha format el cinc inicial del Baxi Manresa. Per part del Lenovo Tenerife, han començat Marcelinho Huertas, Sasu Salin, Elgin Cook, Aaron Doornekamp i Fran Guerra. Els visitants han començat marcant territori amb tres triples seguits. El discutit Lee ha inaugurat el còmput de punts del Baxi Manresa al tercer minut de joc (2-9). Doornekamp ha aconseguit el quart triple del Lenovo Tenerife abans que els bagencs protagonitzessin una primera reacció de la mà d'un joc més col·lectiu. Però els tinerfenys seguien sumat de tres en tres. Ja fos des de la línia del 6,75 o aconseguint un tir lliure addicional després de cistella. I eren més regulars. Això ha fet que els bagencs es veiessin sempre a remolc amb un desavantatge que oscil·lava entre els cinc i els deu punts (15-22, minut 10).

Un parcial de 5-0 acostava posicions. La resposta dels de Txus Vidorreta ha estat un 0-6 que deixava les coses tal com estaven. A més, el Baxi Manresa perdia pilotes i ocasions en atac que li feien molt de mal. Com també feia mal l'encert exterior del Lenovo Tenerife. Els triples de Sasu Salin i Bruno Fitipaldo situaven una màxima renda en contra dels bagencs (23-34, minut 17). Pedro Martínez ha demanat temps mort. La situació no ha variat massa. L'equip manresà seguia sent molt inferior al seu rival. Només una cistella final de Harding ha fet aixecar els espectadors del seu seients (29-43, descans).

El Lenovo Tenerife ha volgut esvair qualsevol esperança de reacció manresana tornant dels vestidors. Fitipaldo ha castigat, i molt, l'anella local. El Baxi Manresa trobava en atac a Lee. El nord-americà ha sumat els sis primers punts del seu equip a la segona part. Ni la ratxa del pivot ni la posterior de Harding servien perquè el partit estigués proper a igualar-se. Bortolani també ho intentava amb un triple heterodox. Després, Juan Pablo Vaulet errava dos tirs lliures d'una personal que el Nou Congost havia reclamat com a antiesportiva. Tot i que el Baxi Manresa ho intentava, dues o tres accions del Lenovo Tenerife refredaven les mínimes esperances dels més optimistes. El 50-65 al final del tercer quart deixava el triomf local a nivell de remuntada èpica.

El darrer període ha tingut poca història. El Baxi Manresa seguia sense tenir continuïtat en el seu joc. I el Lenovo Tenerife no patia massa per conservar un avantatge que ha estat proper als 20 punts en diverses ocasions. Tim Abromaitis ha estat l'encarregat de superar aquesta frontera des del punt de personal. Ha estat momentani. L'intercanvi de cistelles final ha deixat el marcador final en 70-89

Incidències: Babatunde Olumuyiwa i Tyson Pérez no s'han recuperat i no han pogut disputar la jornada inaugural de la temporada. Justin Hamilton i Marcis Steinsberg han estat eliminats per faltes personals.