El Clam encararà la recta final de la seva edició més ambiciosa acompanyat de destacats cineastes

El guionista i dramaturg Guillem Clua; els realitzadors Oriol Paulo, Guillem Lafoz i Gabriel Campoy, o el premiat director Jaime Rosales són alguns dels noms propis que prendran part del festival

Jaime Rosales rebrà el Premi d'Honor del Clam 2022
Jaime Rosales rebrà el Premi d'Honor del Clam 2022 | ccma
Aina Font Torra
29 de setembre del 2022
Actualitzat a les 10:42h
A quatre dies perquè culmini la divuitena edició del Clam, el festival encara té una llarga llistes de propostes cinematogràfiques de primer nivell per oferir a un públic que, enguany, ha estat més nombrós que mai. Seguint en la línia d'apostar per dur el millor cinema a al Bages, aquest divendres -30 de setembre- el certamen tornarà a picar alt i rebrà la visita del realitzador Oriol Paulo(Contratiempo, Durante la tormenta); del guionista i dramaturg Guillem Clua (Smiley, L'oreneta), i de l'actor Javier Beltran (Little Ashes, Patria, El inocente, Modelo 77), tres noms destacats del panorama cinematogràfic català i espanyol. La seva presència al festival dirigit per Esteve Soler s'emmarca en la presentació del film Los renglones torcidos de Diosque es projectarà al Bages Centre a les onze de la nit. 

Aquesta mateixa sessió s'iniciarà amb el meteòric curtmetratge Nightbreakers, que serà presentat pel seu duet de realitzadors: el sabadellenc Gabriel Campoy i el manresà Guillem Lafoz

Les propostes d'aquest divendres es complementaran amb el passi d'altres films d'una qualitat excepcional. Es tracta de Triangle de Sadness, de Ruben Östlund, i de l'esperada nova cinta del brillant director romanès Cristian Mungiu, R.M.N.  

Dissabte de reconeixements amb Jaime Rosales de protagonista
La programació de dissabte engegarà amb la presentació, a Sant Fruitós, del palmarès del festival al costat de dues membres del jurat: l'actriu Maria Molins (El cor de la ciutat, Hijo de Caín, Entrevías) i la guionista Marta Buchaca (Litus). Totes dues prendran part, també, de la Cerimònia dels Premis Clam que es durà a terme el mateix dissabte, a les nou del vespre, als cinemes Bages Centre. La cerimònia, recordem-ho, culminarà amb l'entrega del Premi d'Honor al veterà cineasta Jaime Rosales. El seu darrer i elogiat film, Girasoles silvestres, protagonitzat per Ana Castillo i Oriol Pla, tancarà la celebració.

A banda, durant el dissabte es podrà veure la cinta coreana Broker, de Hirokazu Kore-Eda, guanyadora del Premi al Millor Actor (Song Kang Ho) i Premi del Jurat Ecumènic al Millor Film en el Festival de Canes 2022, i el documental Brainwashed: Sex, Camera, Power, de Nina Menkes, que reflexiona sobre el masclisme present a la història del cinema a través dels 175 clips de films essencials.

Diumenge, cloenda a Navarcles   
El diumenge dia 2, el Clam s'acomiadarà de la seva edició més ambiciosa i reeixida dels darrers anys a l'Auditori Agustí Soler i Mas de Navarcles. Ho farà amb el film japonès Small, slow, but steady, de Shô Miyake, una de les revelacions del darrer festival de Berlín. La sessió, que començarà a les vuit del vespre, servirà per passar el relleu al festival 'germà' Protesta de Vic.