Salut ja garanteix la interrupció voluntària de l'embaràs a Manresa a partir de les 9 setmanes

Les interrupcions entre les 10 i les 14 setmanes es duen a terme a la Clínica Sant Josep

La Clínica Sant Josep de Manresa farà les interrupcions d'embaràs a partir de la setmana 10, inclosa
La Clínica Sant Josep de Manresa farà les interrupcions d'embaràs a partir de la setmana 10, inclosa | Arxiu
Redacció
28 de setembre del 2022
Actualitzat a les 22:52h
Des d'aquest mes de setembre ja s'ofereix a Manresa el servei d'acompanyament a la interrupció voluntària de l'embaràs fins a les 14 setmanes. El dret estava contemplat fins a les 9 setmanes a través de l'ASSIR, moment en què es derivava a altres centres acreditats fora del territori. L'acord a què van arribar el Servei Català de la Salut (CatSalut) i la Fundació Althaia ha permès aproximar el dret a la prestació sanitària de la interrupció voluntària de l'embaràs a la capital del Bages i implementar-ho des de primers de setembre.

La Fundació Althaia ha facilitat un espai a la Clínica Sant Josep adequat per realitzar les interrupció voluntària de l'embaràs a partir de les 10 setmanes ja sigui per a un procediment quirúrgic o bé farmacològic.

Les usuàries que demanin una interrupció voluntària d'embaràs s'han d'adreçar a la unitat d'Atenció a la Salut Sexual i Reproductiva (ASSIR) que continuaran oferint la interrupció voluntària de l'embaràs farmacològic fins a la setmana 9 i 6 dies. I a partir de les 10 setmanes derivaran a la Clínica Sant Josep i en faran el seguiment posterior al procediment.

Aquest dimecres s'ha presentat una modificació del protocol vigent que modifica la prestació del servei. El nou protocol amplia fins a la setmana 14 la possibilitat d'interrompre l'embaràs farmacològicament. Manresa ja ha incorporat aquest nou protocol de funcionament en la seva atenció a la interrupció voluntària de l'embaràs.