L'espai de creixement emocional L'Illa s'inaugurarà divendres amb un acte obert a tothom

Començarà a les set de la tarda i comptarà amb la presència de diverses autoritats de la ciutat perquè "es tracta d'un projecte inèdit al Bages"

L'Illa s'inaugurarà divendres al vespre
L'Illa s'inaugurarà divendres al vespre | L'Illa
Aina Font Torra
28 de setembre del 2022
Actualitzat a les 16:50h
Aquest divendres, 30 de setembre, a partir de les set de la tarda, L'Illa es presentarà en societat en un acte d'inauguració obert a tothom, "especialment a aquelles veïnes i veïnes del Centre Històric de Manresa", emfatitza la psicòloga i coach Gemma Calmet, la màxima impulsora de l'espai, que tindrà com a seu principal els baixos de la plaça Cots número 2, al bell mig del barri antic, "i comptarà amb unes portes ben vistoses perquè tothom se senti convidat a entrar-hi", somriu. I és que l'objectiu de L'ILLA és precisament aquest: cuidar, potenciar i promoure el benestar de totes aquelles persones que ho vulguin, des dels més petits de casa fins als més grans. Tot plegat, "per ajudar a viure amb atenció plena i per activar totes aquelles habilitats protectores i facilitadores del benestar".

L'ILLA, que a banda de Calmet compta amb les també psicòlogues Anna Roqueta i Clàudia Sala, tindrà tres tipus de propostes diferents segons l'edat dels usuaris. Per una banda, farà la funció d'extraescolar d'educació emocional i habilitats socials en infants i adolescents de P4 a 4t ESO; per una altra, oferirà monogràfics mensuals adreçats a públic jove i adult centrats, sobretot, en l'autoestima. Finalment, el segon i quart dimarts de cada mes, de set de la tarda a vuit del vespre, es durà a terme un taller vinculat al benestar personal.

Un projecte "inèdit" aL Bages
A la inauguració d'aquest divendres hi prendran part diverses autoritats de la ciutat: "les hi hem convidat perquè creiem que el projecte de L'Illa és inèdit al Bages", assegura Calmet, que conclou: "un espai guiat per psicòlogues però allunyat dels espai clínics que potencia la salut mental i el benestar des de l'empoderament que implica la formació, és d'allò més novedós, a la comarca".