Salut comença a administrar a les residències del Bages la quarta dosi de la vacuna contra la Covid

També equips d'atenció primària es desplacen a domicilis per a vacunar a majors de 80 anys

Vacunació a la residència de la font dels Capellans de Manresa
Vacunació a la residència de la font dels Capellans de Manresa | Salut
Redacció
27 de setembre del 2022
Actualitzat a les 19:52h
El Departament de Salut ha iniciat a les residències del Bages i de tota la Regió Central la vacunació de la segona dosi de record contra la Covid-19, la quarta dosi, i la campanya de vacunació contra la grip d'aquesta tardor. La campanya va dirigida a les persones que viuen i treballen en residències començant per les persones grans i majors de 80 anys i després s'obrirà als majors de 60 anys i a la resta de la població amb criteris de risc de complicacions de la Covid-19. En total son prop de 200.000 persones.

A la Regió Sanitària Catalunya Central, els equips d'atenció primària han començat a desplaçar-se a residències i a domicilis de persones amb vulnerabilitat per administrar les dues vacunes.

A qui es dirigeix la campanya
La segona dosis de record de la vacuna de la Covid-19, adaptada per fer front a les variants actuals d'Òmicron, es posarà a les persones de més de 60 anys, al personal dels centres sanitaris i sociosanitaris i als menors de 60 amb malalties cròniques.

Pel que fa a la vacuna de la grip, que aquest any comença abans per poder fer-se simultàniament a la vacunació de la Covid-19, està focalitzada a les persones de més de 60 anys, professionals de la salut i sociosanitaris, persones embarassades i persones que pateixen una malaltia crònica. Les persones grans reben una vacuna d'alta carrega per mostrar protecció durant tot l'hivern.

La campanya es farà de manera progressiva des d'ara i fins a finals de novembre. Es començarà amb la vacunació a residències i majors de 80 anys. També es vacunarà amb aquesta dosi de reforç professionals sanitaris i sociosanitaris, i de manera progressiva fins aproximadament finals de novembre administrant el vaccí a persones de 60 a 79 anys i grups de risc.

Punt de situació de la vacunació Covid a la Regió sanitària Central
Des de l'inici de la campanya, a la Regió Sanitària de la Catalunya Central s'han administrat més d'un milió de vacunes Covid. Només al Bages s'ha arribat a les 360.000 vacunes. La cobertura de la vacuna a la ciutadania és de més del 77% (tant a la RSCC com en concret al Bages), 3 de cada 4 ciutadans estan vacunats a la regió sanitària. En els grups a qui ara s'adreça la campanya amb la quarta dosi, la cobertura és superior al 80% amb la primera dosi de reforç. La pauta completa està administrada en 9 de cada 10 persones de més de 60 anys.

S'introduirà la vacuna del papil·loma humà en els nens de 6è de primària
En paral·lel, el Departament de Salut ha iniciat també aquesta setmana passada la campanya de vacunació en centres educatius contra el virus del papil·loma humà. Enguany, la gran novetat és la incorporació dels nois de 6è de primària, de manera que a la Catalunya Central si l'any passat hi havia un total de 2.885 noies de 6è de primària, enguany, en el curs 2022-2023, entre nois i noies, hi ha un públic objectiu de 5.793 adolescents.

Amb la incorporació dels nois a la campanya del virus del papil·loma humà, se sumen a les noies, que ja es vacunen des del 2008. Catalunya és la primera comunitat autònoma que vacuna els nois contra aquest virus, i ha adquirit 67.000 dosis per un import de 3.135.600 euros.

La vacuna contra el papil·loma humà s'administra en dues dosis durant el curs. A més, els alumnes de 6è de primària també rebran les vacunes de la varicel·la, la macwy (meningitis), i també una segona de l'hepatitis A.