«Los renglones torcidos de Dios», film sorpresa del festival Clam

L'esperada adaptació cinematogràfica de la novel·la de Torcuato Luca de Tena es presentarà en estrena a Catalunya aquest proper divendres als cinemes Bages Centre

Eduardo Fernández i Bárbara Lennie protagonitzen «Los renglones torcidos de Dios»
Eduardo Fernández i Bárbara Lennie protagonitzen «Los renglones torcidos de Dios» | Nostromo Pictures
Redacció
27 de setembre del 2022
Actualitzat a les 16:58h
El Clam anuncia, tres dies abans de la seva presentació pública en el festival, l'estrena a Catalunya de Los renglones torcidos de Dios, poc després de la seva premiere mundial al Festival de Sant Sebastià la setmana passada. El film va ser dirigit per Oriol Paulo, responsable d'altres thrillers d'èxit com Contratiempo i Durante la tormenta, i signa el guió al costat de la seva col·laboradora habitual Lara Sendim i del brillant dramaturg Guillem Clua (La pell en flames). Es podrà veure divendres a les 11 de la nit als cinemes Bages Centre.

L'argument parteix d'un clàssic de la novel·la negra hispana, l'homònima Los renglones torcidos de Dios, escrita l'any 1979 per Torcuato Luca de Tena i lectura habitual de molts estudiants des de llavors. Tot un èxit editorial basat en la investigació que el propi autor va fer durant 18 mesos dins d'una institució psiquiàtrica. El film és protagonitzat per Alice, una detectiu que ingresa en un hospital psiquiàtric simulant una paranoia per trobar proves d'un cas sense resoldre: la mort poc clara d'un intern. Malgrat tot, el tancament provocarà en ella que cada cop li costi més diferenciar entre la realitat i la ficció. Res és el que sembla en aquest film que permet a l'espectador posar-se en la pell d'una pacient amb una malaltia mental.

Tres intèrprets tan sòlids com Bárbara Lennie (Magical girl), Eduard Fernández (Todos lo saben) i Pablo Derqui (Los ojos de Julia) obren el repartiment d'aquesta ambiciosa producció de Nostromo Pictures (Buried, Palmeras en la nieve).

Com es va anunciar prèviament, la sessió estarà precedida per un curtmetratge fet des de la Catalunya Central i amb un èxit. Nightbreakers, del sabadellenc Gabriel Campoy i el manresà Guillem Lafoz, és una incontestable obra mestra del gènere. En només 18 minuts i un concentrat relat de supervivència i terror, Campoy i Lafoz demostren que tenen un talent digne de seguir les pases de Spielberg i Raimi. Avalen l'impuls del curt tres festivals gegants com Tribeca, SXSW i Sitges. Campoy i Lafoz presentaran en persona el seu brillant treball.