El Canal 33 estrenarà dijous «Artistes», un programa coproduït per Bah! Studios i protagonitzat per Ampans

El programa va ser seleccionat a la quarta convocatòria de projectes audiovisuals innovadors de la CCMA i l'ICEC

Capítol d'«Artistes» amb Gisela
Capítol d'«Artistes» amb Gisela | Ampans
Redacció
27 de setembre del 2022
Actualitzat a les 16:38h
El Canal 33 estrenarà aquest dijous a les 10 del vespre el programa Artistes que aposta per compartir experiències al voltant de l'art amb creadors de diverses disciplines artístiques amb discapacitat intel·lectual i trastorns de salut mental. Ho fan compartint el seu talent creatiu amb cares conegudes de l'audiència de TV3 com són Roger de Gràcia, Laura Rosel, Ivan Lavanda, Jose Corbacho, Gisela i Mireia Portas. En aquestes trobades, els artistes de la fundació Ampans compartiran les seves trajectòries, les seves passions, i les seves formes de crear i de treballar. 

En el primer capítol, el periodista Roger de Gràcia descobrirà que el món de l'art té un vessant molt terapèutic repassant les obres del pintor Ramon Casas i passant-s'ho bé amb una colla de joves artistes mentre balla, pinta, fa un curset accelerat de fotografia i és objecte d'una caricatura. 

Artistes és plaer per a la creativitat, un repte per reaprendre la història de l'art i mirar-se les obres més icòniques de la nostra cultura amb una mirada sense filtres. En aquest projecte hi encaixen totes les disciplines artístiques: els secrets de la fotografia, la pintura, la música, el teatre musical, el ballet o el beat-box, entre d'altres. 

El projecte va sortir escollit en la 4a convocatòria de projectes audiovisuals innovadors de la CCMA i l'ICEC per trobar nous talents i formats de continguts pel Canal 33. De la mà de la productora bagenca Bah! Studios i de YouPlanet, el programa és una oportunitat per veure l'art amb una altra mirada, i conèixer creacions artístiques amb molta personalitat, sense filtres ni estereotips.

Les productores Bah! Studios i You Planet, junt amb Ampans i la participació de TV3, han organitzat un acte de preestrena, el mateix dijous, a 2/4 de 8 del vespre. als cinemes Bages Centre. Presentat per Roger de Gràcia i amb la participació dels nou artistes, la sala s'omplirà amb més de tres-centes persones que han reservat seient per veure la projecció, poques hores abans que s'estreni al vespre, al Canal 33.

El programa, de sis capítols, s'emetrà de forma setmanal, els dijous al voltant de les 22h, pel Canal 33, i cada un d'ells té una durada aproximada de 25 minuts. Artistes també es podrà veure per TV3 a la Carta, i tots els detalls es podran seguir a través de les xarxes socials de la fundació Ampans, Bah! Studios, YouPlanet i TV3.

L'origen del projecte Artistes
Aquesta proposta va néixer quan l'equip del programa va visitar el projecte d'art de la fundació Ampans a Manresa, L'Art de Viure, que treballa per a la plena inclusió de les persones amb discapacitat intel·lectual i trastorns del desenvolupament i de salut mental. En aquesta visita, van quedar impactats pel mètode utilitzat i per la forta personalitat que desprenien les obres exposades. Potser el secret d'aquestes obres era justament que estaven creades per artistes amb capacitats diverses, sense filtres ni estereotips. D'aquí en surt Artistes, de la voluntat d'explorar l'art des de noves perspectives, amb l'objectiu d'oferir una experiència única i sorprenent.  

Artistes és una producció del Departament de Programes Culturals de TV3, a partir d'una proposta conjunta de Youplanet i Bah! Studios amb la fundació Ampans, seleccionada en la quarta convocatòria de projectes audiovisuals innovadors per difondre i descobrir la cultura catalana que han organitzat la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) i l'Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC) del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.