Una obra millorarà la qualitat de l'aigua que arriba a la planta potabilitzadora de Manresa

Aquest dimarts començarà la primera fase de l'obra que es portarà a terme a l'àmbit del llac de l'Agulla

Les obres es faran a l'entorn del llac de l'Agulla
Les obres es faran a l'entorn del llac de l'Agulla | Carme Molist
Redacció
26 de setembre del 2022
Actualitzat a la 13:40h
Aigües de Manresa iniciarà aquest dimarts una obra que millorarà la qualitat de l'aigua que arriba a la planta potabilitzadora de Manresa. Aquest dimarts començarà la primera fase de l'obra que es portarà a terme a l'àmbit del llac de l'Agulla.

L'obra que s'inicia aquesta setmana té un doble objectiu. Per una banda, instal·lar una canonada que permetrà fer arribar aigua a la planta potabilitzadora de Manresa sense necessitat de que passi pel llac de l'Agulla, i per l'altra, millorar la circulació de l'aigua dins el llac, tot construint tres noves sortides cap als canals de reg del Poal i Viladordis.

Aquesta obra permetrà independitzar l'abastament de la planta potabilitzadora del llac de l'Agulla en cas de necessitat per tasques de manteniment o problemes de qualitat a l'aigua. I a la vegada, facilitarà la circulació de l'aigua per l'interior del llac, que en conseqüència en millorarà la seva qualitat.

Els treballs els farà l'empresa Icman i la durada de la primera fase està prevista en cinc setmanes. El pressupost total de l'obra és de 757.944 euros, IVA inclòs.

El volum gros de l'obra es desenvoluparà durant els mesos de gener a març de 2023.