1 de 10
Festa de la Verema del Bages

La Nocturna Vinum obrirà dijous els actes de la 27a Festa de la Verema del Bages

Diversos establiments de Manresa, Sant Fruitós de Bages i Artés maridaran tapes amb vins de la DO Pla de Bages

Dimarts se celebrarà el Nocturna Vinum de la Festa de la Verema del Bages | AjArt
per Redacció, 25 de setembre de 2022 a les 19:33 |
Aquest proper dijous s'estrenaran els actes de la 27a Festa de la Verema del Bages amb la celebració de la Nocturna Vinum. Diversos equipaments de restauració de Manresa, Sant Fruitós de Bages i Artés oferiran vins a copes de la DO Pla de Bages amb tapes gastronòmiques i activitats especials durant el vespre.

Aquest és un acte ja consolidat a la capital del Bages i que poc a poc va obrint-se pas a diferents poblacions de la comarca. Fins ara ha estat una bona oportunitat per donar a conèixer la bona gastronomia dels diferents establiments maridada amb vins de la DO. Hi haurà dos tipus de consumició: tapa més copa de vi per 4 euros i tapa més copa de vi d'alta gamma per 6 euros.


Les activitats proposades són variades i gran part compten amb la complicitat de músics, artistes i artesans de proximitat. Un exemple és el cas de Vinalium, que serà punt de demostració de com es fan les cistelles i productes artesanals amb vímet.

L'aposta per la recuperació i símbols històrics de la ciutat les podrem trobar al Rooftop Hotelet Casa Padró amb una exposició de fotos i objectes antics, i a Vins Alsina amb l'exposició de motos clàssiques de Moto Club Manresa. Com anys anteriors, la música continuarà essent la protagonista per completar el vespre de verema a establiments com Cal Bisbe, Canonge, Espai Artium, Nou Celler, Kursaal Espai Gastronòmic, La Pineda i Seven Restaurant.


Els establiments participants són, a Manresa, Cal Bisbe, Canonge, El Celler del Bages, Kursaal Espai Gastronòmic, La Pineda, Rooftop Hotelet Casa Padró, Seven Restaurant, Vinalium Manresa i Vins Alsina; a Artés, Espai Artium, i a Sant Fruitós de Bages, Nou Celler.

Es posa en marxa la 27a Festa de la Verema


Amb aquesta activitat es posa en marxa la Festa de la Verema del Bages que enguany arriba a la seva 27a edició. La inauguració oficial es farà el divendres 30 de setembre al Museu Municipal Memòria de la vinya i el vi de Sant Fruitós de Bages on es durà a terme un tast de vins i gastronomia local amb actuació musical.

Durant l'1 i el 2 de setembre les activitats es desenvoluparan a Artés, a la Plaça Vella, el carrer Rocafort i el Barquera, entre d'altres. Tasts de vins, actuacions, degustacions, fires i molt més.

 

Participació