«Manresa ha de ser una ciutat d'oportunitats» afirma Ramon Bacardit en conversa amb Xavier Trias

L'exalcalde de Barcelona i el candidat de Junts a Manresa han protagonitzat l'acte davant d'una cinquantena de persones

Eulàlia Sardà ha moderat la conversa entre Ramon Bacardit i Xavier Trias
Eulàlia Sardà ha moderat la conversa entre Ramon Bacardit i Xavier Trias | Junts
Redacció
23 de setembre del 2022
Actualitzat a les 22:12h
L'exalcalde de Barcelona, Xavier Trias, i l'alcaldable de Junts per Manresa, Ramon Bacardit, han conversat al restaurant Vermell de Manresa aquest dijous al vespre, en un acte on hi ha participat una cinquantena llarga de persones.

A l'acte, Trias i Bacardit han parlat sobre municipalisme, govern local i model de ciutat, incidint en els temes que més afecten a la capital del Bages en l'actualitat: seguretat, mobilitat i infraestructures i economia. Bacardit ha destacat la importància de "crear activitat econòmica com a base per trencar l'espiral de pobresa en que ens trobem" i "construir un projecte de ciutat per a Manresa, ja que és clau definir qui volem ser".

"Cal traçar les línies estratègiques de futur per a la ciutat. Manresa ha de decidir què vol ser. I tirar-ho endavant. El cor de Catalunya ha de funcionar. Les empreses necessiten atraure talent i retenir-lo i per això és cabdal que les infraestructures de comunicació (ferroviàries i viàries) estiguin a l'alçada per conectar d'una forma eficient Manresa amb tot el país", ha afegit. A la vegada que apuntava la necessitat "d'acabar amb la pobresa". "És per això cal crear activitat econòmica que és clau per no haver de donar subvencions", ha conclòs en aquest capítol.

Durant la xerrada, l'alcalde Trias i en Ramon Bacardit han coincidit en subratllar que tant a Barcelona com a Manresa el maig del 2023 hi haurà bàsicament dos models de ciutat i dues maneres diferents d'entendre la vida i la societat: una que és la que vol que la persona prosperi i es desenvolupi en tots els àmbits (personal, professional, emocional), que creu en la col·laboració público-privada, i una altra que vol tenir una societat controlada i dirigida, callada i que creu que l'únic agent que ha d'actuar és el sector públic.

Trias afegia que les "subvencions han de ser per a les persones que realment ho necessiten com ara persones grans". En canvi, "els joves s'han de poder guanyar la vida per pagar el lloguer perquè el país funcioni". "Els ciutadans han de poder tenir un treball digne, perquè dignifica la persona que a s'ha de poder guanyar bé la vida, amb un salari just. El primer dels drets que hem de garantir els responsables polítics, és el del treball. Això sí, amb salaris adequats", apuntava l'alcaldable a Manresa.

Durant la conversa, a Bacardit també li han preguntat pels seus objectius per a la ciutat: "vull deixar un esperit emprenedor a la ciutat, vull que Manresa torni a bullir, que les entitats agafin i tinguin l'energia de poder fer canviar les coses. Que el sector privat cregui que pot ser partícip a la ciutat", afirmava.

Trias, que va comptar amb Bacardit a l'equip d'urbanisme a Barcelona, assenyalava que "és una satisfacció donar suport al Ramon. Em fa molta il·lusió que sigui alcalde de Manresa".

Al final de la conversa, la moderadora, Eulàlia Sardà de Junts per Sant Vicenç de Castellet, ha preguntat a Trias si sap quan decidirà si es presentarà a les eleccions municipals. Trias ha respost que "trigaré un mes a prendre la decisió". "No em penso presentar si no puc guanyar. Necessito un partit fort a darrera que em doni suport d'una manera clara".