CaixaBank celebra el centenari de la seva presència a Sallent

Amb un acte institucional a l'espai cultural Fàbrica Vella, que ha comptat amb la presència del director territorial Catalunya de CaixaBank, Jaume Masana, i l'alcalde Oriol Ribalta

El centenari de CaixaBank a Sallent s'ha celebrat a la Fàbrica Vella
El centenari de CaixaBank a Sallent s'ha celebrat a la Fàbrica Vella | CaixaBank
Redacció
23 de setembre del 2022
Actualitzat a les 21:57h
CaixaBank celebra enguany el centenari de la seva presència al municipi de Sallent. L'oficina 25-Sallent de CaixaBank, ubicada a dia d'avui a la plaça de la Pau, 3, es va inaugurar el 17 d'abril del 1922 i va obrir les seves portes al públic l'endemà, ubicada en aquella data al carrer del Bisbe Valls, 1.

Amb l'objectiu de commemorar el centenari amb clients i institucions, CaixaBank ha organitzat aquest dijous un acte institucional a l'espai cultural Fàbrica Villa, que ha comptat amb l'assistència del director territorial Catalunya de CaixaBank, Jaume Masana, i l'alcalde de Sallent, Oriol Ribalta.

El director territorial Catalunya de CaixaBank ha agraït la confiança dels clients sallentins i ha assegurat que "continuarem treballant amb constància, discreció i il·lusió al servei dels nostres clients i de Sallent, contribuint al seu desenvolupament econòmic, social i cultural amb un compromís ja centenari, que estem convençuts que continuarà, almenys, cent anys més".

Durant l'acte també s'ha realitzat un homenatge als clients més antics de l'entitat a Sallent. Els assistents a aquest acte commemoratiu han pogut gaudir amb l'actuació de l'escola municipal de música de Sallent.

L'oficina de Sallent va ser la número 25 de la Caixa de Pensions i la segona a la comarca del Bages, després de la de Manresa ciutat, l'actual oficina Store passeig Pere III.

L'any 1928, l'oficina va canviar d'ubicació a un nou edifici ubicat a la plaça de la Pau, 3. Aquest nou edifici és la Casa Gran, un edifici d'estil gòtic català, del segle XIII, en la que es troba actualment l'oficina, i que es va reformar l'any 2021.

La Casa Gran és un edifici a la vila de Sallent, comarca del Bages, catalogat a l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. No s'ha pogut confirmar el possible origen d'aquest edifici, però la hipòtesi més versemblant és que fos construït com a palau de residència dels senyors de la vila, els bisbes de Vic, que per alguna circumstància no complí aquesta funció, adaptant-se com a habitatge i comerç fins que fou adquirida per l'antiga Caixa de Pensions per ubicar-hi les seves oficines. Es restaurà totalment la façana i l'interior intentant retornar-lo al seu estat més o menys original adaptat als nous usos.