Tastos, concerts, tallers i productes de proximitat en l'11a Festa de la Verema d'Ampans

Se celebrarà aquest dissabte a la finca Urpina de Sant Salvador de Guardiola

La Festa de la Verema d'Ampans arribarà dissabte a la seva onzena edició
La Festa de la Verema d'Ampans arribarà dissabte a la seva onzena edició | Ampans
Aina Font Torra
23 de setembre del 2022
Actualitzat a les 14:46h
Aquest dissabte, 24 de setembre, tornarà a la finca Urpina la Festa de la Verema d'Ampans, que enguany celebra la seva onzena edició consolidant-se com una de les propostes més reeixides de la comarca en època de recol·lecció i collita de raïm. Es tracta d'un esdeveniment que, com ja és habitual, arrencarà a la tarda i s'allargarà fins a mitjanit i comptarà amb actuacions musicals en directe, amb tastos guiats i amb diversos tallers i activitats relacionades amb els vins d'Urpina i els formatges Muntanyola, dos productes que Ampans elabora artesanalment a la mateixa finca. 

Seguint en la línia de les edicions anteriors, la música tindrà un gran protagonisme durant la Festa de la Verema. A les set de la tarda i a peu de vinya, l'enòleg Joan Soler guiarà un tast musicat acompanyat de les tonades de Laura Muñoz i Joel Díaz. La proposta, d'una hora de durada, permetrà als assistents descobrir quatre vins elaborats per Ampans dins el seu projecte d'inserció sociolaboral: U, Cor Valent, 3Nits i Gebrada.

La programació continuarà a dos quarts de vuit del vespre, moment en què la cantant i trompetista Alba Careta s'unirà al pianista Roger Santacana per oferir als assistents un repertori de jazz, música catalana i composicions pròpies. La següent proposta concertística tindrà lloc a dos quarts de deu del vespre de la mà dels també bagencs Retrohit, un grup que omplirà la plaça central amb versions de grans clàssics de soul, funky, rock i blues. La música seguirà fins ben entrada la nit, quan el discjòquei Gerard Feliu oferirà una sessió amb cançons conegudes per a tots els públics.

Una de les novetats d'enguany serà el taller de winefulness, guiat per Ester Bach, especialista en benestar emocional a través del cos. Aquesta proposta, que començarà a dos quarts de set de la tarda, farà que els participants connectin amb l'aquí i l'ara, i que aprenguin a gaudir d'una copa de vi amb els cinc sentits. 

Durant tota la tarda, a més, es podrà gaudir de tallers col·laboratius gratuïts als diferents espais de la finca, així com també de jocs i activitats pels més petits. Al llarg de tota la jornada, hi haurà servei de bar-restaurant a la plaça de la formatgeria, fins entrada la nit, i es podran comprar productes amb promoció especial de verema

La Festa de la Verema d'Ampans -que obrirà portes a les sis de la tarda i serà d'entrada lliure- compta amb el suport del CAE, Porc de Palou, Cafès del Bages, Cerveses Guineu i PetroBages.