Manresa 2022

Últimes entrades per assistir al concert «L'Enigma Pergolesi» amb les manresanes Mireia Pintó i Núria Rial

El concert es durà a terme aquest diumenge a La Cova de Sant Ignasi i comptarà amb l'acompanyament musical de l'Ensemble Exclamatio, dirigit per Oleguer Aymamí i Alba Roca

Les manresanes Núria Rial i Mireia Pint | Promocional
per NacióManresa, Manresa, Catalunya | 23 de setembre de 2022 a les 08:20 |
Aquest diumenge, 25 de setembre, a les sis de la tarda, la Cova de Sant Ignasi de Manresa acollirà el concert de L'Enigma Pergolesi, interpretat per les cantants Núria Rial, Mireia Pintó i el conjunt musical Ensemble Exclamatio. Dirigides per Oleguer Aymamí i Alba Roca, la soprano Núria Rial i la mezzosoprano Mireia Pintó acostaran el públic assistent a la bellesa musical de l'Stabat Mater de G.B.Pergolesi (1710-1736), una de les obres més difoses i impreses del segle XVIII. Es tracta d'una peça que ja havia estat composta per Alessandro Scarlatti l'any 1706, però va ser a través de la versió de Pergolesi que va arribar al que molts consideren el seu màxim esplendor. Fins i tot, el mateix Johann Sebastian Bach en va realitzar una adaptació.

A banda d'aquest Stabat Mater, durant el concert també s'interpretaran altres obres que han estat popularment atribuïdes a Pergolesi, com el Concerto Armonico núm. 5 en fa menor –d'Unico Wilhem van Wassenaer-, el Salve Regina –de Joan Rossell- i la Simfonia "Al santo sepolcro" RV169  d'Antonio Vivaldi.


A la soprano i la mezzosporano manresanes els acompanyarà l'Ensemble Exclamatio, formada per Elisabet Bataller, Cati Reus, Maria Roca i Paula Sanz al violí; Ricard Renart i Miquel Córdoba al violí i viola; Xavi Puertas al violone; Marc Díaz a l'orgue positiu;  Carles Blanch a la tiorba; Oleguer Aymamí al violoncel, i Alba Roca al Violí concertino. Aquesta agrupació musical porta a terme diferents projectes on conviuen la música de cambra amb la música orquestral i vocal, adaptant-ne la formació en funció del programa.

Les entrades per al concert de l'Enigma Pergolesi -que forma part dels actes organitzats en el marc del projecte Manresa 2022- tenen un preu de 22 euros si es compren de manera anticipada anant presencialment a l'Oficina de Turisme (plaça Major, 10) o a través d'aquest enllaç, i de 25 euros si es compren a taquilla, una estona abans que comenci l'espectacle.

 

Participació