L'entrenament reivindicatiu del CF Font a la plaça Major, el primer de molts: «Ens hem de fer veure»

Els usuaris del camp de futbol de les Cots, juntament amb l'ONG Diapo i l'Associació de Veïns d'aquest barri manresà lamenta que si l'Ajuntament no s'implica per millorar l'estat de la instal·lació esportiva, els clubs que s'hi entrenen "s'acabaran dissolent"

L'entrenament reivindicatiu va anar seguit de la lectura d'un manifest
L'entrenament reivindicatiu va anar seguit de la lectura d'un manifest | Cedida
23 de setembre del 2022
Actualitzat a les 8:01h
La plaça Major de Manresa va convertir-se, durant la tarda-vespre d'aquest dijous (22 de setembre), en un camp de futbol improvisat que va acollir els entrenaments dels jugadors del CF Font dels Capellans i de l'ONG Diapo. El motiu que va portar els usuaris del camp de les Cots a desplaçar-se del seu barri per anar a practicar al bell mig de la ciutat, té una reivindicació al darrere: la d'aconseguir que l'Ajuntament inclogui, en el pressupost del 2023, una partida per millorar l'estat en què es troben les instal·lacions on juguen, ubicades al carrer Pare Algué. "Reclamem que se'ns tracti com a la resta de barris de la ciutat", van reivindicar, tot recordant que "som pràcticament els únics que encara no tenim gespa artificial". 

La performance reivindicativa va començar a dos quarts de set de la tarda amb la simulació d'un entrenament, i va anar seguida d'una concentració davant de l'edifici consistorial, en la qual es va llegir un manifest signat per l'ONG Diapo, el CF Font dels Capellans i l'Associació de Veïns de la Sagrada Família i la Font. En el text, totes tres entitats recordaven a l'equip de govern de la ciutat que "nosaltres sí que hem complert": "vam assegurar que construirïem uns clubs estables on els nens i nenes poguessin gaudir de l'esport, i fa quatre anys que ho demostrem". Ara, la pilota està al terrat de l'Ajuntament: "demanem que se'ns asseguri que en els propers pressupostos la millora del nostre camp sortirà com a prioritat", van vindicar. 

Exclamant que "no ens agrada jugar amb la il·lusió d'uns infants que aguanten als nostres clubs per veure la gespa instal·lada", les entitats afectades van anunciar que, amb la voluntat de donar a conèixer la seva reivindicació, "anirem fent entrenaments en diferents llocs de la ciutat: ens hem de fer veure". 

El manifest va culminar amb una acusació: "si no hi ha intenció de millorar l'estat del camp de les Cots, l'Ajuntament de Manresa serà el principal culpable de la dissolució" del CF Font dels Capellans i de l'escola de futbol de l'ONG Diapo i de "trencar i enterrar la il·lusió de tots aquests nens i nenes".
 

La 'performance' va comptar amb jugadors i jugadores del CF Font dels Capellans i de l'escola de futbol de l'ONG Diapo Foto: Cedida