Salut Pública investiga un brot de gastroenteritis a la Cova que ha afectat 34 residents

L'Agència treballa amb la hipòtesi que la possible intoxicació alimentària ha estat provocada per l'ús d'aparells contaminats a la cuina

Imatge d'arxiu de l'entrada del Santuari de la Cova de Sant Ignasi de Manresa
Imatge d'arxiu de l'entrada del Santuari de la Cova de Sant Ignasi de Manresa | AjM
21 de setembre del 2022
Actualitzat a les 20:57h
L'Agència de Salut Pública de la Catalunya Central ha obert una investigació per determinar les possibles causes que han provocat un brot de gastroenteritis que el passat 16 de setembre va afectar 34 residents de la Cova de Sant Ignasi de Manresa, segons ha confirmat aquest dimecres CatSalut a NacióManresa. L'Agència treballa amb la hipòtesi que la possible intoxicació alimentària ha estat provocada per l'ús d'aparells contaminats a la cuina. No tots els residents de la Cova, però, van resultar afectats pels símptomes.

De les 34 persones amb gastroenteritis, 7 són residents permanents de la Cova i 27 es trobaven fent un recés espiritual a les instal·lacions dels jesuïtes. Cinc d'elles van haver de ser ingressades a l'hospital Sant Joan de Déu de Manresa degut a la deshidratació que patien, tot i que tres ja han rebut l'alta hospitalària i només dues resten ingressades. Tots els afectats són persones d'edat avançada i els símptomes que presenten són lleus.

En el moment de la detecció del brot, l'Agència de Salut Pública va desallotjar tots els residents ocasionals de la Cova i va realitzar entrevistes als afectats. Per determinar quin agent ha estat el causant de la intoxicació, CatSalut ha realitzat anàlisis als afectats, el resultat dels quals s'espera conèixer properament.

Els responsables de la Cova de Sant Ignasi no han respost les preguntes del diari.