Crida dels pro-vaquetes de Santpedor a estressar els gossos amb el Correfoc de la Fira de Sant Miquel

La convocatòria pretén demostrar que la festa de petards i foc "maltracta molt més" els animals que l'acte taurí

Els pro-vaquetes volen demostrar que un Correfoc estressa més els animals que les vaquetes
Els pro-vaquetes volen demostrar que un Correfoc estressa més els animals que les vaquetes | Adrià Bosch
21 de setembre del 2022
Actualitzat a les 22:14h
El debat sobre les vaquetes a Santpedor ha entrat aquest principi de setmana en la dinàmica més delirant des que es va fer la primera consulta, el desembre de 2019, fins a aquest passat diumenge, quan el "no va refermar per segona vegada l'oposició popular a aquest acte amb animals al municipi. Aquesta segona consulta, que va decantar-se per només 41 vots de diferència contra la celebració taurina, ha fet mal entre els favorables a la festa.

D'una altra manera no s'entén que a les xarxes socials circuli una convocatòria per portar els gossos domèstics particulars a la plaça Gran de Santpedor el proper dissabte a les 9 del vespre quan s'hi celebri el Correfoc de la Fira de Sant Miquel per "demostrar" que la festa de petards i foc "maltracta molt més" els animals que la celebració de les vaquetes. De fet, el missatge assegura que "la majoria dels [aficionats als] bous de foc són els mateixos hipòcrites que diuen que [l'acte de] les vaquetes és maltractament animal".

L'origen del missatge es desconeix, però des de l'entorn de la Comissió de les vaquetes s'ha reenviat entre els seus contactes, de manera que s'entén que s'han fet seu el contingut.

La Comissió de vaquetes desmenteix l'enviament
Després que NacióManresa hagi publicat la notícia, la Comissió de vaquetes de Santpedor ha emès un breu comunicat on desmenteix que la pròpia comissió o cap dels seus membres hagi reenviat el missatge.

Malgrat aquesta nota, NacióManresa es referma en la veracitat de la informació publicada.
 

Missatge viral que s'ha escampat des dels pro-vaquetes



Arxivat a