Fem Manresa presentarà una moció per evitar la instal·lació de la pista de gel a Sant Domènec

La candidatura municipalista entén que "la situació de crisi climàtica i de desproveïment de recursos energètics" fa que aquesta instal·lació no sigui adequada

Pista de gel a la plaça Sant Domènec de Manresa
Pista de gel a la plaça Sant Domènec de Manresa | Aina Font Torra
Redacció
21 de setembre del 2022
Actualitzat a les 20:59h
En el ple municipal de l'Ajuntament de Manresa d'aquest dijous, 22 de setembre, Fem Manresa presentarà una moció perquè l'Ajuntament treballi per impedir que s'instal·li la pista de gel durant les festes de Nadal a la plaça Sant Domènec.

L'Ajuntament de Manresa va instal·lar la pista de gel per primera vegada el 2016 i el 2018 se'n va fer càrrec la Unió de Botiguers i Comerciants, amb el suport econòmic del consistori. L'objectiu era dinamitzar el comerç local durant el Nadal, una de les èpoques de més consum de l'any. Fem Manresa accepta que la pista de gel ha aportat algunes coses positives com acostar un esport d'hivern als infants i apropar moltes persones al centre de la ciutat. Tanmateix, l'alt consum energètic que comporta fa que en la situació actual s'hagi de replantejar la col·locació de la pista de gel a la ciutat.

Fem Manresa entén que "la situació de crisi climàtica i de desproveïment de recursos energètics" fa que aquesta instal·lació "no sigui adequada" i a més no contribueixi als esforços que tant administracions públiques com la ciutadania fan per revertir l'escalfament global. Segons la candidatura, aquest estiu s'ha fet més evident que mai que cal fer canvis radicals si es vol fer front a la situació d'emergència climàtica.

Per això, Fem Manresa demanarà també iniciar un procés participatiu amb implicació de les entitats culturals, esportives i juvenils de la ciutat per definir quines activitats alternatives es poden dur a terme en aquesta plaça cèntrica durant els mesos d'hivern.

Així, la moció que presenta la candidatura municipal per evitar la instal·lació de la pista de gel aquest hivern persegueix "la reducció del consum energètic i també l'augment de la participació ciutadana en la definició de les activitats i usos de l'espai públic a Manresa".