EUiA s'aparta de la CUP i no formarà part de Fem Manresa a les eleccions de 2023

Els comunistes se senten "molestos" amb que els anticapitalistes continuïn usant la marca electoral "tot i quedar-se sols" a la llista

Roser Alegre i Ricard Ribera durant l'acte de presentació de Fem Manresa el gener de 2019
Roser Alegre i Ricard Ribera durant l'acte de presentació de Fem Manresa el gener de 2019 | Fem
21 de setembre del 2022
Actualitzat a les 20:58h
EUiA Manresa no formarà part de la llista de Fem Manresa, que compartia amb la CUP, a les eleccions municipals a la ciutat de maig de 2023, segons ha explicat a NacióManresa el seu coordinador, Ricard Ribera. Després de diverses reunions entre les dues formacions, els comunistes han decidit apartar-se de la candidatura per "diferències" a l'hora d'entendre "què ha de ser" Fem Manresa.

Ricard Ribera afirma que "des d'EUiA havíem proposat diverses vegades que Fem Manresa havia d'obrir-se a altres sensibilitats polítiques", però "tot i que, en principi, a les reunions sempre ens deien que estaven d'acord amb aquest plantejament, quan era l'hora de implementar-lo, s'avançava en la direcció contrària".

Fem Manresa va ser creada per la CUP, EUiA i Som Alternativa -la formació d'Álvaro Dante Fachín- per presentar-se a les eleccions municipals de 2019 de la capital del Bages. Ara, quatre anys més tard, Som Alternativa es va dissoldre el gener de 2021, i amb la sortida d'EUiA, la CUP s'ha quedat sola a la coalició electoral.

Per això, assegura Ribera, "sense Som ni nosaltres, no té sentit que la CUP es presenti amb la marca electoral de Fem Manresa a les properes eleccions, ja que la voluntat de la coalició era agrupar diverses sensibilitats i ara estan sols". Aquest fet, assegura, "molesta" als comunistes.

Tot i així, el coordinador d'EUiA aclareix que "continuem mantenint bona relació amb la gent de la CUP", però "calia fer públic que nosaltres no participem a la llista de Fem Manresa per evitar mals entesos".

EUiA no descarta participar en les properes eleccions municipals, però reconeix que "és molt difícil" ja que "tots els partits amb els que ens podríem entendre ja han entrat en dinàmica electoral i descartem presentar-nos en solitari".