Obres

L'Església del Roser de Súria tindrà un nou pas cap al seu sobreabsis

També han començat les obres per a la consolidació de dues façanes del Castell

per Redacció, 21 de setembre de 2022 a les 00:07 |
Castell del Poble Vell, amb les bastides de les obres, al costat de l'Església del Roser | AjSú
Les obres per a la consolidació de dues façanes del Castell de Súria i l'obertura d'un nou pas al sobreabsis de l'Església del Roser comencen aquesta setmana, després de la instal·lació de les bastides en els darrers dies. L'actuació permetrà millorar la conservació i la connectivitat d'aquests edificis emblemàtics de la vila, a més de posar en valor diferents elements patrimonials.

El projecte ha estat impulsat per les àrees municipals d'Alcaldia i Cultura, amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona.


Les obres afectaran les façanes oest i sud del Castell, malmeses per l'envelliment i el pas del temps, i la façana nord de l'Església del Roser, que delimita l'espai del Clos del Castell. L'àrea inclosa en el projecte és la següent:
 

Plànol de les obres que afectaran les façanes oest i sud del Castell del Poble Vell i la façana nord de l'Església del Roser. Foto: AjSú


També es preveu actuar a la coberta de l'antic absis del temple i a la rampa d'accés al recinte del Castell. En total, l'actuació es desenvoluparà sobre una superfície de 591,56 metres quadrats de façana i 39,12 metres quadrats d'absis.

L'habilitació d'un pas de connexió entre el Clos del Castell i el sobreabsis de l'Església oferirà un nou itinerari de visita entre aquests dos espais.

El pressupost de licitació de les obres és de 229.006,85 euros, IVA inclòs. El finançament compta amb ajuts de la Diputació de Barcelona i de la Generalitat

 

Participació