L'Art de Viure d'Ampans, àmpliament reconegut als Premis Setba

Daniel Temporal guanya el premi. Álex Juárez queda segon i quatre artistes més de l'organització bagenca són finalistes

Daniel Temporal, d'Ampans, en el moment de recollir el Premi Setba
Daniel Temporal, d'Ampans, en el moment de recollir el Premi Setba | Ampans
Redacció
20 de setembre del 2022
Actualitzat a les 23:48h
L'obra La mosca al nas de Daniel Temporal s'ha endut el màxim guardó del premi Setba, un reconeixement a artistes amb diversitat intel·lectual. El jurat del premi ha valorat la seva composició surrealista, on les mosques i el vermell dels llavis prenen el protagonisme de l'obra. Unes 200 persones van assistir dilluns al vespre a la cerimònia d'entrega de la dotzena edició dels guardons al CaixaForum, organitzada per la Fundació Setba.

El segon premi va ser per Àlex Juárez, també autor de l'Art de Viure d'Ampans, amb l'obra Deamon Cold, valorada per la contraposició entre la tècnica i la temàtica.

A més, quatre artistes més del projecte d'art ocupacional d'Ampans, van resultar finalistes. Es tracta de Noelia Bernal, amb Laberint de les emocions, Marta Pérez amb Nocturnidad, Alba Montiel amb Grulla japonesa” i José Manuel Morales amb Friducha.

Guillem Coma, de l'entitat Asproseat, va ser guardonat amb el tercer premi per l'obra La figura, i el Premi Disseny Bardinet va ser per José Nieto, de l'entitat Asposeat Proa Esplugues. Aquesta dimarts les obres s'han exposat a la Pigment Gallery de Barcelona fins al 30 de setembre.

La cerimònia va comptar amb l'actuació musical d'Art Transforma, una formació fundada i liderada per Queralt Prats i formada per músics amb discapacitat intel·lectual.

Durant l'edició d'enguany s'han registrat 74 entitats del sector de la discapacitat intel·lectual de Catalunya, de les quals s'han presentat un total de 1.432 obres, 400 més que l'any anterior.

L'Art de viure, un centre ocupacional d'Ampans que es va inaugurar el 2019
L'Art de Viure és un centre ocupacional impulsat per la fundació Ampans, un taller d'art i d'expressió plàstica on participen persones amb discapacitat intel·lectual i trastorns de salut mental que poden explorar el seu talent i creativitat.

El taller es desenvolupa com una de les principals activitats del servei de Centre Ocupacional. L'objectiu principal de L'Art de Viure és proporcionar a les persones usuàries, els medis i ajudes necessàries per descobrir i desenvolupar el seu talent artístic, potenciar-lo i posar-lo en valor dins la societat. Aquestes activitats i tallers afavoreixen l'autonomia i la capacitat d'expressió i comunicació, i són una part crucial dels programes artístics inclusius i comunitaris que l'entitat dur a terme en sentit artístic.

"Cada persona és diferent i única. L'art de viure neix per ser una oportunitat de donar a conèixer les capacitats d'uns artistes molt especials, on la diversitat és un valor inspiracional i creatiu a potenciar", expliquen els professionals. "L'Art de viure és ànima, és comunicació, és disruptiu i és transparent", afegeixen com a valors d'aquest projecte, els seus impulsors, des de les instal·lacions del carrer Bernat Cabrera, de Manresa, on es desenvolupa aquesta activitat d'art d'Ampans.