El Baxi Manresa cau contra el Joventut i no jugarà la final (89-96)

Als bagencs se'ls fa llarg un partit que han arribat a dominar per 15 punts

El Baxi Manresa s'ha deixat perdre una avantatge de 15 punts contra el Joventut
El Baxi Manresa s'ha deixat perdre una avantatge de 15 punts contra el Joventut | MA Chazo
20 de setembre del 2022
Actualitzat el 21 de setembre a les 14:31h
El Baxi Manresa ha ofert un bon bàsquet durant 25 minuts davant el Joventut de Badalona a les semifinals de la Lliga Catalana. Els de Pedro Martínez eren capaços de sumar gràcies a homes com Jerrick Harding i Giordano Bortolani però també a la feina de bona part de l'equip. Però quan més semblava que els bagencs tindrien l'ocasió de defensar el títol assolit fa un any al Nou Congost, el partit s'ha girat com un mitjó. Primer, Kyle Guy ha entrat en escena fent bona la seva fama de canoner. I després, Simon Birgander s'ha fet l'amo dins la zona. El tram final ha estat un voler i no poder del Baxi Manresa que ha vist com els seus esforços per remuntar el partit resultaven estèrils.

Dani Pérez, Brancou Badio, Juan Pablo Vaulet, Tyson Pérez i Justin Hamilton han format el primer quintet oficial de la temporada del Baxi Manresa. Per part del Joventut han sortit Guillem Vives, Kyle Guy, Pep Busquets, Henry Ellesson i Ante Tomic. L'entrada dels homes de Pedro Martínez ha estat millor que la dels seus rivals. Tot i algunes errades lògiques en aquest principi de temporada, el Baxi Manresa estava més encertat que un rival que errava molts llançaments, perdia pilotes i no controlava el rebot. Un triple de Dani Pérez, el segon del seu equip, obria una primera bretxa entre els dos equips (10-4, minut 4). El Joventut s'ha acostat al marcador i hagués pogut empatar de la mà de Simon Birgander. El suec, però, ha errat un llançament lliure. Bortolani s'ha volgut reivindicar després del mal partit a Balaguer anotant dos triples per mantenir el seu equip al davant. Pau Ribas feia de contrapès per part badalonina i aconseguia empatar a 17. Tyson Pérez hagués pogut desequilibrar la situació a la darrera jugada del primer quart però el seu tir ha picat amb l'anella.

Al segon quart també ha començat millor el Baxi Manresa. Un parcial de 7-0 provocava una nova màxima diferència entre els dos equips i Carles Duran decidia aturar-ho. El Joventut ha estat més de tres minuts sense anotar. En canvi, Jerrick Harding sí que veia cistella amb facilitat. El nord-americà ha sumat deu punts amb una sèrie immaculada per posar el Baxi Manresa amb nou punts al seu favor (34-25, minut 17) i es mostrava superior al canoner Kyle Guy. Harding no estava sol. Dani Garcia, Tyson Pérez i Justin Hamilton també eren capaços de sumar i no permetien la reacció rival. Al descans, el quadre bagenc gaudia d'un avantatge de nou punts (46-37).

Vaulet ha estat el primer protagonista de la segona part. Primer, transformant un 2+1. I després, clavant un tap a Elleson. El partit mantenia la dinàmica de la primera part. Cada cop que el Joventut semblava que podia igualar el partit, el Baxi Manresa feia una nova estirada. Harding seguia sent el principal baluard ofensiu del equip. El de Kansas seguia sense errar cap llançament de dos punts. Això ho han aprofitat els manresans per assolir 15 punts al seu favor en un parell d'ocasions. El partit semblava ben encarat fins que Guy i Birgander han trobat cistella amb una certa continuïtat. En poca estona, la diferència s'ha reduït a menys de la meitat (64-57, minut 28). El primer triple de Harding era oxigen al cantó del Baxi Manresa. Ha estat només un miratge. El Joventut havia aconseguit canviar la dinàmica. Tomic posava els verd-i-negres al davant per primer cop (69-70).

El partit s'ha complicat encara més per al Baxi Manresa a l'inici del darrer període. Hamilton aguantava el seu equip en una fase d'intercanvi de cistelles que acostuma a beneficiar a qui va per davant. Tyson Pérez assumia responsabilitats en atac en un moment difícil. Per als bagencs, el principal problema era a l'hora de rebotar. Birgander aprofitava la seva corpulència per ser l'amo sota el cèrcol i fer mal als bagencs. A l'equip de Pedro Martínez li costava cada cop més trobar bones situacions. Ni tan sols els tirs lliures eren un argument tan sòlid com als primers minuts. Un triple de Busquets situava el 82-89 al marcador amb quatre minuts per jugar. Tyson Pérez ha intentat que el partit no s'escapés de forma definitiva per al seu equip. Ha estat massa sol. El Joventut ha gestionat millor el tram final de partit i s'ha convertit en el primer finalista de la Lliga Catalana.

Incidències: Guillem Jou i Babatunde Olumuyiwa han estat baixa per lesió al cantó bagenc. L'absència del Baxi Manresa a la final farà que els de Pedro Martínez busquin un rival per disputar un darrer amistós de pretemporada.