El Baxi Manresa defensarà la Lliga Catalana contra el Joventut

En cas de victòria aquest dimecres, la final serà contra el vencedor del Barça - Bàsquet Girona

El Baxi Manresa es jugarà ser a la final de la Lliga Catalana contra el Joventut
El Baxi Manresa es jugarà ser a la final de la Lliga Catalana contra el Joventut | D. Grau
19 de setembre del 2022
Actualitzat a les 19:56h
L'inici de la temporada és cada cop més a prop i tots els equips van acabant la seva posada a punt. I el Baxi Manresa ho fa disputant la Lliga Catalana. Al Nou Congost donen molta importància a aquesta competició. Fa un any va ser la prèvia del què serien nou mesos per al record. La Lliga, jugada al Nou Congost, no només va acabar amb Guillem Jou i Rafa Martínez aixecant la copa. Va ser la presentació en societat de jugadors com Ismael Bako, Sylvain Francisco, Joe Thomasson i Chima Moneke. La plantilla que tindrà enguany Pedro Martínez és molt diferent i és encara una incògnita saber quines prestacions oferirà. Els bagencs iniciaran la defensa del títol contra el Joventut a la primera semifinal (dimecres, 18.45h. Esport3) al pavelló municipal de Tarragona. La Lliga Catalana arriba enguany a la quaranta-tresena edició.

Pedro Martínez considera que la pretemporada que ha fet el seu equip "no és ideal". La plantilla manresana ha estat incomplerta durant moltes setmanes ja sigui pels compromisos internacionals de Juan Pablo Vaulet, Brancou Badio i Elias Valtonen, com l'estat físic d'altres. Babatunde Olumuyiwa s'ha afegit a la llista de jugadors que tenen problemes i està del tot descartat per enfrontar-se al Joventut. La participació de la resta de jugadors tocats és a hores d'ara dubtosa. 

El Baxi Manresa ha jugat cinc partits amistosos saldats amb tres victòries i dues derrotes. Si es tenen només en compte els duels contra equips ACB, el balanç és de dos partits guanyats i un de perdut. 

El Joventut també ha canviat una part de la seva plantilla però no tant com el Baxi Manresa. Carles Duran compta amb quatre incorporacions. Kyle Guy sembla a hores d'ara el fitxatge més remarcable. El nord-americà aterra a l'ACB amb la fama de ser un perillós tirador i així ho està demostrant durant la pretemporada. Dues mostres en són els 27 punts que va anotar contra el Partizan i els 19 contra el Bàsquet Girona. Els badalonins han jugat quatre partits de preparació i només n'ha guanyat un. 

En cas de victòria, la final serà contra el vencedor del Barça - Bàsquet Girona.

Declaracions de Pedro Martínez prèvies al partit contra el Joventut / Bàsquet Manresa (2:05)
Arxivat a