Manresa i Sallent programen «Postals presents per a una mare absent» amb motiu del Dia Mundial de l'Alzheimer

L'espectacle de Pep Garcia Orri és una mirada a l'Alzheimer amb piano, sorra i paraules

Roda de premsa de presentació de «Postals presents per a una mare absent»
Roda de premsa de presentació de «Postals presents per a una mare absent» | MEES
Redacció
19 de setembre del 2022
Actualitzat a la 13:56h
Amb motiu del Dia Mundial de l'Alzheimer, el proper 21 de setembre, es podrà veure a Manresa i a Sallent l'espectacle Postals presents per a una mare absent, un muntatge basat en el llibre que porta el mateix títol i que vol reivindicar el món de les emocions, també quan l'Alzheimer hi és. El teatre Kursaal la portarà a escena aquest dimecres, 21 de setembre a les 7 de la tarda a la sala petita i, el divendres dia 23 de setembre a 2/4 de 9 del vespre es podrà veure a la sala Jordi Fàbregas de l'Espai Fàbrica Vella de Sallent.

Es tracta d'una proposta emotiva que arriba al públic a partir de tres elements: la sorra, que apareix. es dilueix, es transforma, s'insinua, s'esborra, desapareix i només queden essències, records, emocions…; la música d'un piano en directe que embolcalla una història emocional capturada en "instants" precisos, vitals, i amb paraules del llibre Postals presents per a una mare absent (Edicions l'Albi 2018) compartides en viu i en harmonia amb el traç de la sorra i el so del piano. Pep Garcia Orri és autor del llibre, impulsor de l'espectacle i narrador. Elisenda Duocastella Pla hi posa la música i el piano, i Toni Ortiz Jurado els dibuixos fets amb sorra.

Les entrades per a les dues funcions es poden comprar a les webs de cada espai cultural: www.kursaal.catwww.fabricavella.sallent.cat.

La companyia donarà una part de la recaptació dels dos espectacles a la Fundació Pasqual Maragall, amb la qual han signat un conveni de col·laboració.