L'aeròdrom de Sant Fruitós s'estrenarà com a seu del Campionat d'Espanya de Paracaigudisme

Saltamos Village acollirà aquest cap de setmana la final de l'estatal de vol en formació de quatre persones d'aquest 2022 que disputaran vuit equips

El campionat serà en la modalitat VF4 (vol en formació de quatre persones)
El campionat serà en la modalitat VF4 (vol en formació de quatre persones) | Juan Mayer
Redacció
19 de setembre del 2022
Actualitzat a les 12:33h
El centre de paracaigudisme de Barcelona, Saltamos Village, ubicat a Sant Fruitós de Bages, s'estrenarà aquest mes de setembre com a seu del Campionat d'Espanya de Paracaigudisme. El cap de setmana del 24 i 25 de setembre Barcelona debutarà com a seu de la final estatal de paracaigudisme, concretament de la modalitat VF4 (vol en formació de quatre persones). Disputaran la final un total de vuit equips, dos dels quals catalans, que hauran de realitzar tot un seguit de salts des de 3.000 metres d'altura. L'equip guanyador tindrà opcions de representar l'Estat al Campionat d'Europa i a les proves mundials.

Durant els dos dies de competició els vuit equips hauran de completar tot un seguit de salts i acrobàcies en diferents seqüències per superar les directrius del jurat. Els paracaigudistes comptaran amb 30 segons a l'inici de cada salt per poder realitzar la figura que es requereixi en cada moment i els tres jutges valoraran cada salt a partir de les imatges gravades a l'aire. La competició, organitzada per la Federació Aeronàutica Espanyola, començarà dissabte al matí i els darrers salts es faran diumenge al migdia. Els vuit equips que formaran part de la competició seran els següents: Papea 1, Papea 2, Windobona Alakran, Q-COS Guardia Civil, Falling Stones, Ejército de Tierra BRIPAC, L@s 4mil i Air Bastards.

Un cap de setmana complet
El cap de setmana del 24 i 25 de setembre el centre de paracaigudisme de Barcelona obrirà les portes al conjunt de la ciutadania perquè pugui gaudir d'una activitat lúdica a l'aire lliure. Coincidint amb la celebració de la prova, hi haurà una zona de village amb música i espai de fira, es podrà volar al primer túnel de vent exterior de Catalunya i també es podrà veure el nou asfaltat de la pista d'enlairament i aterratge de l'aeròdrom.