El «No» s'imposa a la consulta de les vaquetes de Santpedor amb un resultat encara més just que fa 3 anys

La participació ha arribat al 43%, amb 2.750 votants, i un resultat de 1.372 vots en contra i de 1.331 a favor

Cal Llovet ha registrat cues per votar durant tot el dia
Cal Llovet ha registrat cues per votar durant tot el dia | ACC
18 de setembre del 2022
Actualitzat a les 23:05h
El No a les vaquetes de Santpedor ha tornat a guanyar en la consulta no referendària que s'ha celebrat aquest diumenge al llarg de tot el dia a Cal Llovet. I com fa tres anys, el resultat s'ha decantat a favor dels contraris a l'acte amb animals per menys de 50 vots de diferència. De fet, aquesta vegada ha estat encara per menys vots que fa dos anys: 41 per 46 el 2019.

A la consulta, que ha registrat cues al llarg de tot el dia a Cal Llovet, hi han votat un total de 2.750 santpedorencs, amb una participació del 43% sobre els veïns que estaven cridats a votar. D'aquests, 1.372 han votat No a recuperar les vaquetes i 1.331 han votat que . A part, 21 votants s'han abstingut i hi ha hagut 26 vots nuls. La consulta s'ha decidit per 41 vots de diferència, un estret marge d'un 1,51%.

El resultat de la votació, la segona que es decideix per un marge molt estret de vots, demostra que la celebració de les vaquetes durant la Festa Major divideix en dues parts pràcticament iguals la població de Santpedor. La diferència de 46 vots de la consulta de 2019 va envalentonar i enutjar els veïns favorables a la celebració que van protagonitzar diversos incidents desagradables contra els partidaris d'abolir-la.

Ara, amb un resultat encara més ajustat que llavors, i amb una participació més alta, sumat al compromís de l'Ajuntament d'acatar el resultat de la consulta com si fos referendària, faltarà veure com reaccionen uns i altres en un debat que divideix el poble en dues parts iguals.

Aquest cop, l'Ajuntament inscriurà el poble com a municipi lliure de correbous al Parlament.
Arxivat a