Últims preparatius per «Enecus», o com Manresa va influir en la transformació d'Ignasi de Loiola

L'espectacle s'estrenarà aquest dissabte a la sala gran del Kursaal i també es podrà veure l'endemà, diumenge

Equip que interpreta «Enecus»
Equip que interpreta «Enecus» | AjM
Redacció
16 de setembre del 2022
Actualitzat a les 22:35h
La transformació d'Ignasi de Loiola cobrarà vida al Teatre Kursaal en un espectacle-musical inèdit que s'estrenarà aquest dissabte a la sala gran, amb un segon passi el diumenge. Sota el nom d'Enecus, l'obra farà un viatge a través de la vida d'Ignasi de Loiola, posant de manifest la transformació que va viure a la ciutat l'any 1522, just fa 500 anys, des d'una mirada laica. Així, a través d'aquesta obra, es pretén donar una lectura artística contemporània a la figura d'Ignasi i, al mateix temps, reivindicar el talent artístic que hi ha a la ciutat. 

La producció es va presentar fa una setmana en una roda de premsa al mateix Kursaal, amb la presència del regidor de Turisme i Projecció de Ciutat, Joan Calmet, del director i guionista de l'obra, Enric Llort, i de l'actor Jordi Figueras, que encarna el personatge principal, acompanyats d'altres integrants de l'espectacle. En la presentació, es va destacar el fet que es tracta d'una producció 100% manresana, finançada per l'Ajuntament de Manresa -a través del projecte Manresa 2022- amb la participació del Teatre Kursaal. També es va destacar el bon ritme de vendes d'entrades. De moment, ja s'ha omplert més del 50% de les butaques de les dues funcions, amb unes 800 entrades reservades. Encara es poden adquirir a la web de www.manresa2022.cat i a la de www.kursaal.cat.

Un dels objectius principals d'Enric Llort, ha estat el de crear una formació artística formada exclusivament per artistes de Manresa i la Catalunya Central, per tal de posar de manifest tot el talent que existeix a la ciutat i la comarca. El resultat es pot veure en l'alineació de luxe que ha acabat formant.

Jordi Figueras encarnarà el personatge principal, Enecus (Íñigo), que, acompanyat de cinc Presències, portarà a l'escenari la transformació interior d'aquest pelegrí que va deixar la seva empremta al món. Les cinc Presències que l'acompanyen, i que representen els pensaments i les càrregues emocionals del protagonista, són la Consciència, interpretada per Natxo Tarrés; el Desig, interpretat per la soprano Marta Valero; l'alter ego del personatge, que serà Salva Racero representant l'Aliè; la Culpa, que interpretarà Lluís Barrera encarnant la figura del pare d'Enecus (Ignasi), i finalment, l'Enyor, representant la mare, interpretada per la cantant Celeste Alías.

La producció anirà acompanyada del so, el personatge Sempitern, en el qual han treballat els germans Lluís i Miquel Coll Trulls, encarregats de la composició i direcció musical de l'obra, que comptarà amb deu peces que marcaran l'evolució d'Enecus. Durant l'espectacle-musical, els personatges estaran acompanyats per la coral Escriny, amb una cinquantena de cantaires.