El Club Tennis Manresa es ven a The Club Padel SL a canvi de l'assumpció del seu deute

L'operació inclou el compromís d'una inversió de 300.000 euros a les instal·lacions durant els propers anys, tot i que la societat compradora tenia declarat un únic treballador i cap efectiu a tresoreria a finals de 2020

El Club Tennis Manresa ha completat la primera acció per a la seva venda
El Club Tennis Manresa ha completat la primera acció per a la seva venda | GSV
16 de setembre del 2022
Actualitzat a les 11:50h
L'assemblea del Club Tennis Manresa ha aprovat aquest dijous al vespre la venda a la societat mercantil barcelonina The Club Padel SL del més de 60% d'accions que el club té a la societat patrimonial INDESA, propietària de la finca on desenvolupa la seva activitat, a canvi de l'assumpció del seu deute a curt termini i del deute bancari, amb el compromís d'una inversió de 300.000 euros en els propers anys a les instal·lacions i la subrogació de tots els contractes del personal i de gestió externa (escola de pàdel i restaurant).

Tot i que segons els darrers balanços del club, el deute a curt termini pujava uns 200.000 euros, The Club Padel es farà càrrec inicialment dels 75.000 euros de nòmines que es deuen en aquest moment i els següents compromisos els anirà assumint a mesura que vagin arribant.

Finalment, el Club Tennis Manresa ha acabat acceptant una oferta similar a la que s'havia parlat que podia tenir amb Aigües de Manresa que, tal i com va informar NacióManresa, era d'un euro més l'assumpció del deute acumulat del club, o sigui, uns 500.000 euros.

Tot i així, l'operació amb The Club Padel SL té molts més riscos dels que hauria suposat un eventual acord amb l'empresa pública d'aigües, molt més solvern financerament i amb molta més capacitat d'endeutament.

A falta de l'actualització de les dades de 2021 al registre mercantil, The Club Padel SL va tancar l'exercici 2020 amb un únic treballador en plantilla i amb zero euros al capítol d'"efectiu i altres líquids equivalents". O sigui, amb zero euros a caixa. El que sí que va incrementar la societat entre l'exercici 2019 i l'exercici 2020 va ser el capítol de "deutors comercials i altres comptes a cobrar", de només 14.586,95 euros fins a uns soberbs 736.005,35 euros, malgrat que les vendes declarades aquell any van ser de només 42.695,30 euros, i el resultat, de 8.608,27 euros negatius.

Ara faltarà veure si aquest miraculós increment de l'actiu corrent de la societat compradora convenç als bancs per augmentar la seva capacitat d'endeutament per a que pugui assumir els préstecs del Club Tennis Manresa o, si més no, serveix per lliurar al club bagenc un aval que, hores d'ara, no ha transcendit que tingui previst lliurar, malgrat el volum total de l'operació, amb un mínim de 500.000 euros d'assumpció de deute i un mínim de 300.000 euros d'inversió a les instal·lacions durant els propers anys.

L'aprovació feta aquest dijous pel Club Tennis Manresa serà ratificada, amb total seguretat, per la junta de la societat patrimonial INDESA, propietària de la finca on el club desenvolupa la seva activitat al costat del Parc de l'Agulla. Un cop això passi, club i societat signaran la venda d'accions i The Club Padel SL passarà a tenir la gestió de les instal·lacions bagenques amb la liquidació inicial dels aproximadament 75.000 euros de deute urgent que existeix i el compromís de fer-se càrrec dels altres deutes, inclòs el bancari, també de les altres obligacions -personal i subrogacions- i d'una inversió mínima de 300.000 al llarg dels propers anys. Tot plegat, però, sense que existeixi cap aval que l'obligui a fer-ho.

Què suposarà l'operació en el futur del club?
A partir del tancament de l'operació, The Club Padel SL, que gestiona dues instal·lacions a Barcelona i una a Arenys de Munt, es farà càrrec del dia a dia de les instal·lacions del Parc de l'Agulla, inclòs el personal i les despeses generals. El Club Tennis Manresa mantindrà el nom i l'entitat esportiva i, per tant, els seus equips de tennis i pàdel seguiran portant el nom de Manresa, i haurà d'escollir una nova junta de socis que faci les funcions de representació social dins i fora del club.