El PSC afirma que la nova comissaria «no serà la solució» per fer front a la inseguretat a Manresa

Anjo Valentí demana policia de barri, més agents i vigilants nocturns "per fer front a l'increment de delictes a la ciutat"

Presentació del local que acollirà la nova comissaria mixta de Manresa el passat 30 d'agost
Presentació del local que acollirà la nova comissaria mixta de Manresa el passat 30 d'agost | Pere Fontanals
Pere Fontanals
16 de setembre del 2022
Actualitzat a les 9:10h
El PSC Manresa considera que la nova comissaria mixta entre Mossos d'Esquadra i Policia Local de Manresa que s'obrirà al passeig de la República "no serà la solució" per fer front a l'"increment" d'inseguretat que viu la ciutat, segons ha afirmat el seu portaveu, Anjo Valentí.

L'alcaldable socialista assegura que cal "un veritable pla de xoc" per aturar "l'increment delinqüencial i d'incivisme" que, segons assegura, "s'ha produït en els darrers mesos en carrers i places de la nostra ciutat". Per fer aquesta afirmació, Valentí compara el nombre de delictes registrats aquest 2022 amb els dos anys anteriors, 2020 (+11%) i 2021 (+19%), sense tenir en compte que en aquests dos anys hi havia mesures restrictives de circulació de persones a causa de la pandèmia.

Els socialistes manresans consideren que es poden aplicar mesures de xoc, algunes de les quals "són a l'abast de l'Ajuntament, però que per manca de voluntat política o manca de gestió adequada dels recursos no es tiren endavant".

En aquest sentit, Valentí posa com a exemple la instauració de "policies de barri per fer patrullatge diari a peu de carrer per part de policies locals que sempre fossin els mateixos", incrementar la plantilla actual de la Policia Local "amb un mínim de 20 efectius més", ampliar el patrullatge mixt de Mossos i Policia Local "més enllà del Centre Històric a tots els barris de la ciutat", o "instaurar la figura dels vigilants municipals de nit". A banda, Valentí demana també convocar "més sovint" la Junta Local de Seguretat.

Tot plegat sense desentendre's de la relació amb el govern municipal "a l'hora d'implementar mesures a llarg termini", com poden ser la instal·lació de més càmeres de vigilància, l'ampliació de la plantilla de la Policia Local i dels Mossos d'Esquadra, l'establiment d'una "unitat especialitzada" de seguretat ciutadana a la Policia Local, o la incorporació d'una "unitat canina" en aquest mateix cos, entre altres.