Curs gratuït sobre la gestió de les «males herbes» de l'hort a Manresa

La Societat Espanyola d'Agricultura Ecològica es presentarà a la ciutat amb el curs "Plantes bioindicadores: reconeixement i interpretació"

Imatge d'una formació sobre agricultura ecològica
Imatge d'una formació sobre agricultura ecològica | L'Era
Redacció
15 de setembre del 2022
Actualitzat a les 19:58h
La Societat Espanyola d'Agricultura Ecològica arribarà a Manresa els dies 6 i 7 d'octubre amb el curs gratuït Plantes bioindicadores: reconeixement i interpretació, les anomenades males herbes, que es farà a la finca can Poc Oli de l'Escola Agrària de Manresa. La formació és una col·laboració amb l'associació L'Era, Espai de Recursos Agroecològics. Precisament serà la Neus Vinyals, tècnica i assessora de l'entitat, qui assumirà les classes, que començaran dijous a 2/4 de 4 de la tarda i s'acabaran divendres a les 7 de la tarda.

El curs donarà els continguts bàsics per entendre com les plantes espontànies que surten als camps o als seus rodals ens poden ajudar a interpretar el tipus de sòl que tenim, cap a quin estadi està evolucionant i quines pràctiques ens poden ajudar a millorar-lo. És el que es coneix com a interpretació del sòl a partir de les plantes bioindicadores, un mètode ideat per al botànic i pagès Gérard Ducerf, autor d'una enciclopèdia de tres volums sobre aquesta mateixa qüestió.

Nombrosos estudis han verificat que les arvenses són un valor ecosistèmic a tenir en compte per manejar i dissenyar sistemes agraris. Alhora són una expressió del tipus i de l'estat del sòl on es troben, i amb la seva presència i el seu cicle vital i biologia contribueixen a millorar la fertilitat de la terra i a equilibrar-la.

Les persones interessades poden inscriure's a agroecologia.net, al telèfon 961267122 o bé escriure a [email protected].