1 de 10
Festes majors

La Festa Major de Sallent supera les expectatives de públic

La festa va aplegar milers de persones en els dos espais on estaven concentrats la majoria d'actes

Tant la Torre del Gas com la plaça Sant Antoni Maria Claret van quedar petits durant la Festa Major de Sallent | AjSllt
per Redacció, 14 de setembre de 2022 a les 15:40 |
La Festa Major de Sallent ha superat totes les expectatives de públic en aquesta edició de 2022 que s'ha celebrat entre 9 i el 12 de setembre i que ha aplegat milers de persones en els dos espais on estaven concentrats la majoria d'actes.

Es tracta de la primera Festa Major amb format complet que Sallent pot celebrar després de dos anys de restriccions, amb una aposta per dividir les actuacions en dues localitzacions. Aquesta simultaneïtat d'espais ha tingut una bona resposta, ja que tant la Torre del Gas com la plaça Sant Antoni Maria Claret van omplir-se, motiu pel qual l'Ajuntament vol consolidar aquest format.


A la Torre del Gas van actuar-hi Dj Arzzett i Doctor Prats, un espai que fins i tot va quedar petit, mentre que The Txandals, l'Orquestra Maravella i l'Orquestra Metropol van actuar a la plaça. El regidor de Cultura i Festes, Diego Miranda, assegura que "vam tenir molt més públic del que esperàvem, la gent s'ho va passar molt bé i es notava que tenia ganes de festa". Des de l'Ajuntament, fan una valoració molt positiva de la diversitat de públic que va assistir als concerts, especialment el de Doctor Prats, que majoritàriament era familiar.

Una de les activitats que va tenir més èxit va ser el tobogan aquàtic gegant, que es va instal·lar al carrer Secretari Bonet, i on els nens van poder refrescar-se aprofitant el bon temps que va fer dissabte a la tarda. També es va recuperar el ball del fanalet i el ball del confeti, cosa que la gent va agrair, i com a novetat es va incorporar una actuació castellera durant l'acte de la Diada Nacional de Catalunya a càrrec dels Castellers de Santpedor i els Tirallongues de Manresa. Aquesta actuació va anar acompanyada de la música de la Coral Nova Harmonia i del tradicional Ball de Gegants i Nans de Sallent.


Durant l'últim dia de Festa Major, es va celebrar per als més menuts una festa d'escuma a la plaça Sant Antoni Maria Claret. A la tarda, els actes es van concentrar en un mateix espai, l'oasi de la Torre del Gas, per tal de poder gaudir de la música del grup sallentí de gospel The River Troupe Gospel i alhora poder sopar gràcies a les food trucks. Això va fer que la gent es quedés allà per poder veure­ el tradicional Castell de Focs, just abans de l'últim acte d'aquesta Festa Major, el concert d'El Patio.

El cost de la Festa Major va ser de 75.000 euros, import que inclou la contractació de tots els espectacles, el castell de focs, la sonorització, i també despeses derivades de la Festa Major Alternativa de Sallent, La Fumera.

 

Participació