Neix l'Óh Festival, l'«slow festival» de música i gastronomia de la Catalunya Central

El Festival se celebrarà el cap de setmana del 15 i 16 d’octubre en diferents espais de Món Sant Benet i tindrà com a cap de cartell el músic Ramon Mirabet

Jordi Álvarez, Joseba Cruz, Cesc Sansalvadó, Ivan Margalef i Marcos Ferrer
Jordi Álvarez, Joseba Cruz, Cesc Sansalvadó, Ivan Margalef i Marcos Ferrer | MSB
Redacció
13 de setembre del 2022
Actualitzat a les 17:57h
La primera edició de l'Óh Festival arribarà els propers 15 i 16 d'octubre a Món Sant Benet. El festival que busca la sorpresa, proposa un cap de setmana de música, gastronomia, tallers per a tots el públics i activitats familiars en un entorn excepcional, els diferents espais del monestir i el complex de Món Sant Benet.

La proposta, impulsada per la Fundació Catalunya La Pedrera i la comunitat de música independent Acqustic, neix amb la voluntat d'abraçar la cultura musical i gastronòmica del territori i apropar-la al gran públic, i concentrarà en un únic cap de setmana una dotzena d'artistes i una àmplia varietat de propostes gastronòmiques. També oferirà tallers i activitats culturals diverses encaminades totes elles a oferir als assistents un cap de setmana lúdic i festiu enmig de la naturalesa i la bellesa arquitectònica d'un monestir mil·lenari.

Les entrades per al festival van posar-se ja a la venda la setmana passada amb un early bird promocional que permetia adquirir l'abonament de cap de setmana a un preu molt especial. A partir d'aquest dimarts, amb l'anunci de la programació del festival, les entrades ja poden comprar-se en el seu preu habitual, tant l'abonament de dos dies com les entrades diàries, al web de l'Óh Festival.

La música, la gran protagonista.
El músic Ramon Mirabet serà el cap de cartell d'un festival que comptarà amb la complicitat d'una dotzena d'artistes reconeguts entre els quals tindrem la preestrena del nou àlbum de Jo Jet i Maria Ribot i artistes emergents com Iglú, Anaïs Vila o Cesc Sansalvadó, entre d'altres.

Serà una aposta per la música d'autor, de proximitat i amb ànima que s'escau a la perfecció amb la màgia i la identitat patrimonial del monestir de Sant Benet, que és l'espai que acollirà la música d'aquests artistes en dos grans escenaris exteriors.

Gastronomia de primer nivell
Tapes amb estrella, propostes gastronòmiques de territori, plats elaborats pels cuiners d'Alícia... L'Óh Festival aposta per posar el focus en el producte i la gastronomia que ens singularitza. Per això comptarà amb tapes d'autor i de primer nivell, començant per les que oferirà el restaurant l'Ó de Món Sant Benet, que compta amb una estrella Michelin, o les que proposarà el cuiner Jordi Álvarez, xef-executiu de Món Sant Benet, en Marc Puig-Pey, responsable de cuina de la Fundació Alícia, o en Joseba Cruz, de Le Clandestin.

Durant el festival s'oferirà, així, una àmplia proposta gastronòmica permanent i esporàdica que farà les delícies dels assistents i els permetrà descobrir les riqueses de textures i sabors del territori.

Activitats familiars per a tots els gustos
Un taller de ceràmica natural, l'opció de resoldre un enigma al monestir, un art truck o una discoteca silenciosa, són algunes de les activitats que s'oferiran en el marc del festival incloses en el preu de l'entrada durant tot el cap de setmana.

Algunes d'elles, això si, per tema d'aforaments necessitaran inscripció prèvia. És el cas, per exemple, dels concerts secrets que es realitzaran tant dissabte com diumenge en un dels espais més emblemàtics del monestir: el claustre.

Tota la informació del festival, dates i horaris, es pot trobar al web de l'Óh Festival.