Ampli dispositiu policial per desallotjar el bloc amb ocupació conflictiva del carrer Sobrerroca

L'actuació, realitzada per ordre judicial, s'ha portat a terme a instàncies dels serveis tècnics de l'Ajuntament i ha suposat el desnonament d'una desena de persones

Dispositiu policial durant el desallotjament del bloc del carrer Sobrerroca, 29
Dispositiu policial durant el desallotjament del bloc del carrer Sobrerroca, 29 | Pere Fontanals
13 de setembre del 2022
Actualitzat a les 15:48h
Un ampli dispositiu policial ha desallotjat, aquest dimarts al matí, una desena de persones que vivien ocupant els pisos de l'edifici del carrer Sobrerroca, 29, de Manresa, i que en els darrers anys havien provocat diverses situacions conflictives i delinqüencials a la zona.

Un mínim de cinc dotacions dels Mossos d'Esquadra, dues d'elles en vehicles sense logotipar, un del Cos Nacional de Policia i dues més de la Policia Local de Manresa per impedir el trànsit de vehicles pel carrer, acompanyats de personal tècnic municipal, s'han mobilitzat aquest dimarts al matí per desallotjar l'edifici després que en els últims tres anys els seus inquilins hagin provocat un mínim de tres incendis, l'últim a finals d'agost, i altres fets que podrien afectar a la seguretat pública, a banda de nombrosos conflictes amb veïns i comerços de la zona.

L'Ajuntament de Manresa ha informat que el desallotjament ha estat ordenat per motius de seguretat i salubritat i que el jutjat ha avalat aquesta decisió. L'operatiu ha comportat el desallotjament de la desena de persones que hi vivia, que han anat sortint un a un sense resistència després de recollir, de pressa i corrents, les seves pertinences.

Juntament als efectius policials i dels serveis tècnics de l'Ajuntament, fora l'edifici també s'hi trobaven un grup d'operaris que han tingut l'encàrrec de sanejar els baixos i les dues plantes obertes de l'immoble -un dels pisos ja es trobava tancat per una ordre judicial anterior- i tapiar-ne els accessos per evitar una nova ocupació.

Atenent a l'obligació que té l'Ajuntament de Manresa de vetllar per la seguretat de les finques, l'edifici es va inspeccionar i es va detectar una situació de risc a tercers per les condicions amb què es trobaven els pisos, derivades en part dels incendis que s'hi van declarar, així com també per l'acumulació de material susceptible de fer servir com a combustible i per la falta de les condicions salubres idònies per viure-hi.

L'immoble és propietat d'una empresa a qui l'Ajuntament ha requerit que efectuï els treballs necessaris per al manteniment adequat de la finca.