La Torre Abadal d'Avinyó obrirà per primer cop al públic les seves portes

L'1 d'octubre es realitzarà una jornada amb nombroses visites guiades, algunes de les quals acompanyades d'un toc gastronòmic

Els Matiners celebren el tradicional casament d'època sortint de la Casa Abadal
Els Matiners celebren el tradicional casament d'època sortint de la Casa Abadal | Pere fontanals
Redacció
09 de setembre del 2022
Actualitzat a les 19:15h
La Torre Abadal d'Avinyó obrirà les seves portes per primera vegada, en més de 100 anys, al gran públic en tot un seguit de visites guiades que es portaran a terme l'1 d'octubre, algunes d'elles amb un toc gastronòmic.

L'any 1907 l'advocat, polític i propietari rural Antoni Abadal i Portella va encarregar el projecte de segona residència familiar a l'arquitecte Alexandre Soler i March, deixeble de Lluís Domènech i Montaner.

La Torre Abadal, considerada Bé Cultural d'Interès Local (BCIL) i ubicada a ple centre d'Avinyó, segueix les tendències estilístiques de començaments del segle XX, combinant totes les tècniques i elements materials característics de les anomenades arts menors del corrent modernista.

Actualment, la casa conserva la majoria d'elements i decoracions pròpies de l'època, fent gala d'una elegància i solemnitat a l'alçada de l'esplendor històrica i la representació social de la família Abadal.

Les entrades, que són limitades, es poden comprar de forma anticipada al web de la Torre Abadal, i es pot escollir entre tres opcions: la visita guiada simple, la visita premium DO Pla de Bages, o la visita premium vermut.

El conjunt de la ciutadania podrà gaudir de l'esplendor modernista tant interior com exterior de la Torre Abadal, i gràcies a la realització d'aquestes visites guiades, s'ajudarà al manteniment de la Torre Abadal i en conseqüència, del patrimoni modernista local.