El «hub» bagenc MAP+ es dona a conèixer a l'Argentina

Ho ha fet amb una mostra de tecnologies aplicades en els àmbits de la salut i social

Presentació del «hub» MAP+ a l'Argentina
Presentació del «hub» MAP+ a l'Argentina | MAP+
Redacció
09 de setembre del 2022
Actualitzat a les 23:20h
El MAP+, hub d'innovació i tecnologia al servei de la medicina i l'atenció personalitzades impulsat per la Fundació Althaia, la Fundació Universitària del Bages - UManresa i Avinent, s'ha donat a conèixer a l'Argentina. Ha estat en el decurs de les Primeras Jornadas de Innovación en Salud que s'han celebrat aquesta setmana a la Universidad Maimónides, ubicada a Buenos Aires. L'objectiu ha estat ampliar la difusió de les diferents tecnologies dels sectors de la salut i social que s'estan desenvolupant, validant i també utilitzant sota el paraigües del MAP+, així com obrir noves possibilitats de col·laboració i crear sinergies.

En el decurs de les jornades, s'han mostrat diferents tecnologies com la intel·ligència artificial per fer una anàlisi predictiva i la prevenció de caigudes i el deliri, la comunicació entre professionals, l'alimentació impresa amb 3D per a persones amb disfàgia i la planificació quirúrgica utilitzant el 3D, entre d'altres.

Les presentacions han anat a càrrec de les empreses que desenvolupen les diferents tecnologies. També hi ha participat professionals de la Fundació Althaia, Avinent i la Fundació Universitària del Bages – UManresa.

Col·laboren en els projectes que s'han donat a conèixer Robbie, Amalfi Analytics, Zerintia, Avinent, NutriAlth3D, Natural Machines, Agrana, Sosa, Cal Pujolet, Escola d'Hoteleria Joviat, Escola Montserrat, Sant Andreu Salut i Ampans. El MAP+ treballa amb aquestes organitzacions per tal de validar les diferents tecnologies que proposen, fer que s'implementin de manera segura i adequada o, també, per descobrir nous usos de tecnologies inicialment no ideades per al sectors de salut i social.

A banda, en el decurs de les Primeras Jornadas de Innovación en Salud la Universidad Maimónides ha mostrat el seu centre de simulació, anomenat SICA, i un centre de reproducció i biotecnologia Animal. També ha fet una demostració amb unes pinces articulades que faciliten la cirurgia mínimament invasiva. 

Un hub de referència
MAP+ és la suma d'esforços de la Fundació Universitària del Bages – UManresa, Avinent i la Fundació Althaia per comptar, a la Catalunya Central, amb un hub d'innovació i tecnologia al servei de la medicina i l'atenció personalitzades. L'expertesa de les tres organitzacions impulsores permet disposar d'un ecosistema d'innovació i tecnologia on s'integren empreses, universitats, administracions i organitzacions socials del territori amb l'objectiu de desenvolupar i validar noves tecnologies que serveixin per introduir millores en la medicina i en l'atenció personalitzada dels pacients.

MAP+ és un projecte arrelat al Bages que vol convertir-se en un pol de referència en el sector de la tecnologia en l'àmbit de la salut i social. De fet, la iniciativa, a més de millorar l'atenció dels pacients, també pretén impulsar l'emprenedoria, augmentar la competitivitat de les empreses del territori, generar llocs de treball qualificats, atraure i retenir talent i fomentar la docència i la recerca vinculada a les noves tecnologies.

Per això, el projecte, que compta amb el suport de l'Ajuntament de Manresa, el Consell Comarcal del Bages i la Cambra de Comerç de Manresa, busca la col·laboració de diferents agents del territori per introduir millores en la medicina i en l'atenció personalitzada de la comarca que es puguin traduir en beneficis per a la societat.

Les principals línies de treball de MAP+ són el tech experience, per desenvolupar, testejar i validar la tecnologia; la col·laboració amb empreses de tecnologies mèdiques; l'educació, docència i formació; la innovació, recerca, captació i retenció de talent; i la col·laboració amb centres d'atenció sanitària, sociosanitària i d'atenció a la dependència per adequar l'aplicabilitat de la tecnologia i establir plans en relació a aquella que és més adequada en cada cas.