Una dotzena d'entitats del món cívic i cultural donen suport a l'Acte Cívic per la Llibertat de Manresa

El manifest expressarà que "només amb la unitat i l'esforç conjunt serà possible d'arribar a la República Catalana que tots hem de seguir reivindicant"

Josep Soler ha llegit el manifest de l'Acte Cívic per la Llibertat.
Josep Soler ha llegit el manifest de l'Acte Cívic per la Llibertat. | Pere Fontanals
Redacció
08 de setembre del 2022
Actualitzat el 11 de setembre a les 23:00h
L'Acte Cívic per la Llibertat, que organitza Òmnium Bages-Moianès en la vigília de la Diada, aquest dissabte 10 de setembre, a la plaça Major de Manresa, inclourà la lectura del manifest, que ja ha rebut el suport d'una dotzena d'entitats del món cívic i cultural de la comarca.

En concret, ha rebut el suport dels Amics de la Seu, l'Associació Cultural El Galliner, l'Associació Cultural El Pou de la gallina, el Centre d'Estudis del Bages, el Centre Excursionista de la Comarca de Bages, la Coordinadora de Jubilats i Pensionistes de Manresa, l'equip de CCOO Educació Pública de la Catalunya Central, la Federació d'Associacions de Veïns de Manresa, la Fundació Independència i Progrés, el Centre Excursionista Montserrat, Quaderns de Taller i la Sala Els Carlins.

El dissabte 10 de setembre, a 2/4 de 9 del vespre, es farà la lectura del manifest amb el suport de les entitats cíviques i culturals que s'hi han volgut afegir, en el marc de l'Acte Cívic per la Llibertat. La lectura anirà a càrrec de Josep Soler, activista i gestor cultural, president de la Fundació Cultura i Teatre (Sala Els Carlins). El manifest conclou que "només amb la unitat i l'esforç conjunt serà possible d'arribar a la República Catalana que tots hem de seguir reivindicant. Aquesta diada, més que mai, ha de marcar l'inici d'una nova etapa. Hem de mirar endavant, reactivar-nos i tornar a la mobilització".

Tot seguit, la presidenta territorial de l'entitat, Anna Vilajosana, farà el parlament de l'acte, especialment centrat en el nou cicle que des d'entitat es creu que cal iniciar. Després de la intervenció de la colla castellera Tirallongues, la coral Refilets tancarà la part institucional amb el Cant dels Segadors. El concert de cloenda anirà a càrrec de Duònia, duet format per Anna Piqué (veu) i Albert Camprubí (guitarra i veu), que fan versions en català de temes de totes les èpoques i estils.

El cartell de l'acte el signa l'artista navassenc Valentí Gubianas, Il·lustrador de literatura infantil i juvenil, llibre de text i murals de gran format.

Crida a la mobilització
Tot i que aquest any no hi ha hagut prou consens entre els partits polítics i les organitzacions sobiranistes per fer l'habitual Marxa de Torxes per la Independència del dia 10 de setembre a Manresa, des d'Òmnium fan una crida a la ciutadania a participar en els actes del dia 10 al Bages i el Moianès i també en els que es faran l'endemà a Barcelona, especialment la Festa per la Llibertat, que organitza Òmnium, i la Manifestació de la tarda, organitzada per l'ANC, amb el suport de l'Associació de Municipis per la Independència i Òmnium.