Manresa 2022

La transformació d'Ignasi de Loiola cobrarà vida en un espectacle musical inèdit 100% manresà

La proposta, que forma part de Manresa 2022, s'estrenarà el 17 i 18 de setembre al Teatre Kursaal

Presentació d'«Enecus», aquest dijous al Kursaal | AjM
per Redacció, 8 de setembre de 2022 a les 18:15 |
La transformació d'Ignasi de Loiola cobrarà vida al Teatre Kursaal en un espectacle-musical inèdit que s'estrenarà el 17 de setembre a la sala gran, amb un segon passi el dia 18. Sota el nom d'Enecus, l'obra farà un viatge a través de la vida d'Ignasi de Loiola, posant de manifest la transformació que va viure a la ciutat l'any 1522, just fa 500 anys, des d'una mirada laica. Així, a través d'aquesta obra, es pretén donar una lectura artística contemporània a la figura d'Ignasi i, al mateix temps, reivindicar el talent artístic que hi ha a la ciutat.

La producció s'ha presentat aquest dijous en una roda de premsa al mateix Teatre Kursaal, amb la presència del regidor de Turisme i Projecció de Ciutat, Joan Calmet, del director i guionista de l'obra, Enric Llort, i de l'actor Jordi Figueras, que encarna el personatge principal, que han estat acompanyats d'altres integrants de l'espectacle. En la presentació, s'ha destacat el fet que es tracta d'una producció 100% manresana, finançada per l'Ajuntament de Manresa -a través del projecte Manresa 2022- amb la participació del Teatre Kursaal. També s'ha destacat el bon ritme de vendes d'entrades. De moment, ja s'ha omplert el 50% de les butaques de les dues funcions, amb 800 entrades reservades. Es poden adquirir a la web de Manresa 2022 i a la del Kursaal.


La producció artística vol ser fidel al significat i sentit introspectiu que tot procés de transformació demana. En aquest cas, s'ha disposat i posat de relleu el talent que existeix a la comarca, i especialment a la ciutat de Manresa. Per aquest motiu, el director Enric Llort ha constituït una formació artística formada per manresans i bagencs de primera línia.

Jordi Figueras encarnarà el personatge principal, Enecus (Íñigo), que, acompanyat de cinc Presències, portarà a l'escenari la transformació interior d'aquest pelegrí que va deixar la seva empremta al món. Les cinc Presències que l'acompanyen, i que representen els pensaments i les càrregues emocionals del protagonista, són la Consciència, interpretada per Natxo Tarrés; el Desig, interpretat per la soprano Marta Valero; l'alter ego del personatge, que serà Salva Racero representant l'Aliè; la Culpa, que interpretarà Lluís Barrera encarnant la figura del pare d'Enecus (Ignasi), i finalment, l'Enyor, representant la mare, interpretada per la cantant Celeste Alías.


La producció anirà acompanyada del so, el personatge Sempitern, en el qual han treballat els germans Lluís i Miquel Coll Trulls, encarregats de la composició i direcció musical de l'obra, que comptarà amb deu peces que marcaran l'evolució d'Enecus. Durant l'espectacle musical, els personatges estaran acompanyats per la coral Escriny, amb una cinquantena de cantaires. Pel que fa a la fotografia, és a càrrec d'Oriol Segon, mentre que Santi Serratosa ha fet l'assessorament en percussió corporal.

 

Participació