ERC de Sant Fruitós de Bages, atacada

Tiren una pedra d'uns 20 centímetres de diàmetre contra la seu del partit, i pinten una esvàstica

Estat en el qual ha quedat la porta del local d'ERC després de l'agressió
Estat en el qual ha quedat la porta del local d'ERC després de l'agressió
ACN
19 de març del 2010

Estat en el qual ha quedat la porta del local d'ERC després de l'agressió. ERC


El vidre trencat amb una pedra d'uns vint centímetres de diàmetre, una esvàstica sobre una estelada i un "no" pintat sobre el "sí" d'un cartell de suport a les consultes sobre la independència. Aquest és el resultat de l'atac que ha patit aquest dijous la seu d'ERC a Sant Fruitós de Bages.

El president local d'aquesta formació, Agustí Massana, ha explicat que feia més de quatre anys que no es produïa cap atac al seu local. Segons ha dit, l'acció devia ser premeditada després que algú el veiés penjant el cartell, ja que a l'entorn de la zona no s'hi troben pedres de les dimensions de la que van llençar per trencar el vidre. ERC de Sant Fruitós ha denunciat l'atac a la Policia Local del poble.

A banda dels desperfectes que s'han trobat a la porta del local, situat al número 21 de la carretera de Vic, l'autor o autors de l'atac també van fer una pintada en una paret lateral que diu "Etarras hijos de puta'.

Agustí Massana ha lamentat aquesta acció, sobretot perquè feia anys que no es produïa cap atac a la seu d'ERC. A més, desvincula l'acció del seu suport a les consultes per la independència, ja que la resta de pancartes i cartells que hi ha distribuïts pel poble no han patit cap atac similar.

La secció local d'ERC a Sant Fruitós assegura que el seu suport a la consulta és en defensa de la democràcia. Per això, afirmen en un comunicat, "ens omple de tristesa" comprovar que hi ha persones que encara en visquin al marge. En aquest sentit conviden els autors de l'atac a fer ús del seu dret a expressar-se a les urnes en la consulta del dia 25 d'abril enlloc "de tirar la pedra i amagar la mà".