Calders encara el cap de setmana gran de la Festa Major

El programa d'activitats s'intensificarà de divendres a diumenge

Calders celebrarà els actes centrals de Festa Major aquest cap de setmana
Calders celebrarà els actes centrals de Festa Major aquest cap de setmana | Toni Carrasco
Redacció
07 de setembre del 2022
Actualitzat a les 22:05h
Calders es troba immers en els actes de la seva Festa Major que s'intensificaran a partir de divendres i s'allargaran fins a diumenge. Abans, el dijous a les 7 de la tarda a la zona esportiva de la Guàrdia es disputarà la final del Torneig de vòlei, i a les 9 del vespre se celebrarà un sopar amb gresca amb el Dj Maniquí.

Els actes de divendres començaran a les 5 de la tarda amb el Torneig de ping-pong al Centre cívic. A les 6, al Puig, Dolors Escudé oferirà una sessió de ioga. A la mateixa hora al Casal de la Gent Gran se celebrarà un concurs de botifarra. A les 9 del vespre, a la plaça Major, hi haurà botifarrada popular a 7 euros, amb la beguda inclosa. A 2/4 d'11 de la nit s'hi pronunciarà el pregó de Festa Major i seguidament hi haurà castell de focs. La jornada acabarà a 2/4 de 12 de la nit al Centre cívic amb el concert amb ball del fanalet amb el grup de versions Blú, i una sessió a càrrec del Dj Whitestrong.

Durant tot el matí de dissabte, de les 9 a les 2 del migdia, se celebrarà el Mercat d'estraperlo i d'entitats a la plaça Major. En el marc d'aquest mercat, a les 11 hi haurà una xerrada sobre la crisi alimentària al Centre cívic a càrrec d'Anna Correro. De les 10 a les 2 del migdia, al Racó del Pou, es farà la 6a Trobada de dibuix sketch. A les 12 del migdia, a la plaça Major hi haurà sardanes amb la cobla Berga Jove. A les 2 serà el torn de l'Arrossada popular del CF Calders, que té un preu de 12 euros.

Ja a les 5 de la tarda, Sergi Serra oferirà un espectacle de màgia infantil amb taller i a les 6 hi haurà xocolatada popular. Tots dos actes tindran lloc a la plaça Major, igual que l'acte música i foodtrucks, a partir de 2/4 de 7. A les 8 del vespre a la parròquia hi haurà la missa vespertina, i a partir de 2/4 de 10 a la plaça Major, els Diables de Tona portaran a terme el Correfoc. A les 11 de la nit, el grup de versions 4Cat oferirà el Concert de Festa Major. La nit acabarà a 2/4 d'1 amb la recuperació d'Amunt i avall amb la txaranga Street Band Project, i a partir de les 2 de la matinada, al Centre cívic amb la sessió de Dj Gin & Tònic.

L'últim dia de Festa Major començarà a les 11 del matí des de la plaça Major amb la cercavila de Gegants amb l'acompanyament de la batucada Drum & Band i l'actuació dels Falcons de Castellcir, al final. A les 12 del migdia, al Puig, es farà la hissada de la Senyera amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya. A la mateixa hora se celebrarà la missa solemne que anirà acompanyada de la cantada del cor local Taral·lejant Albades. Una hora més tard, a la 1, a la plaça Major es farà un vermut musical.

A les 5 de la tarda, a la zona esportiva Les Escomes es disputarà el Partit de futbol de Festa Major entre el CF Calders i el CE Moià. La Festa Major encararà la recta final a les 6 de la tarda amb havaneres a la plaça Major a càrrec del grup Serra de Marina. Finalment, a les 8 tindrà lloc l'acte de cloenda de la Festa Major.