Una colla de famílies busquen aliats per crear, a Manresa, un espai Playmobil obert a tothom

La idea, segons els impulsors del projecte, és "compartir el material de l'univers click que la gent tingui a casa" perquè "tots els infants que ho desitgin, hi puguin jugar"

El projecte només podrà ser una realitat si s'aconsegueix la implicació de com a mínim vuit famílies
El projecte només podrà ser una realitat si s'aconsegueix la implicació de com a mínim vuit famílies | Jonathan Oca
05 de setembre del 2022
Actualitzat a les 22:04h
"Un bon dia li vaig dir al meu fill que a casa no hi entraria cap més estructura de Playmobil", explica la Yolanda Delgado. No és que aquesta barcelonina però manresana d'adopció des de ja fa 14 anys tingui cap aversió envers l'univers click, en absolut; el que passa és que "al final, o són les joguines o som nosaltres: qüestió d'espai", somriu. Segur que molts dels lectors que ara mateix esteu llegint aquestes línies us sentiu identificats amb el que diu la Yolanda: regals d'aniversari, regals de Tió i Reis, regals de segona mà... "Sense comprar vivim en l'abundància", reflexiona. 

De fet, va ser precisament arran d'una conversa amb un parell de famílies més, que se li va encendre la bombeta: ¿per què no compartir les edificacions i estructures de grans dimensions del món Playmobil (cases, castells, estacions de tren, aeroports, hospitals, tallers mecànics, parcs aquàtics i un llargíssim etcètera), instal·lant-les en un mateix espai? Com si fos una ciutat de clicks oberta a tots aquells infants que hi volguessin jugar. La idea els va fascinar i engrescar d'allò més, "però havíem de ser realistes: ¿com podíem, només tres famílies, tirar endavant una empresa d'aquella magnitud?", recorda, tot afegint que "de seguida vam veure clar que allò havia d'anar més enllà i convertir-se en un projecte que inclogués tanta gent com fos possible". 

I dit i fet. Fa encara no dues setmanes que van obrir un blog per donar-se a conèixer i trobar famílies aliades que vulguin ajudar-los a fer realitat la idea. "Tot està per determinar, des del lloc on volem instal·lar l'espai fins a quin serà l'horari d'obertura, passant per quantes estructures muntarem i quines normes d'ús hi haurà", especifica la impulsora del projecte, que calcula que "caldrien un mínim de vuit famílies implicades perquè funcionés mínimament". L'objectiu és que tot es faci des del voluntariat "i en benefici de la canalla, que al final serà qui ho gaudirà", conclou.

Totes aquelles persones o famílies que ho desitgin, es poden posar en contacte amb l'equip motor enviant un correu electrònic a tertuliescrianzamanresa@gmail.com