Comença el judici contra les deu encausades per la vaga feminista del 8-M de 2019 al Bages

Durant els tres dies que es preveu que duri el procés, el col·lectiu Hi Érem Totes organitzarà activitats a l'exterior de l'edifici judicial de Manresa

Important presència policial al Mercadona davant la vaga feminista del 8-M de 2019
Important presència policial al Mercadona davant la vaga feminista del 8-M de 2019 | MLlP
Redacció
05 de setembre del 2022
Actualitzat el 06 de setembre a les 7:43h
Aquest dimarts començarà als jutjats de Manresa el judici a les deu encausades per la vaga feminista del 8 de març de 2019 a la capital del Bages, en un procés que està previst que s'allargui fins al dijous. El judici havia de celebrar-se el 22 i 23 de febrer, però es va suspendre ja que tres de les deu encausades no havien estat notificades a temps.

La Fiscalia acusa a deu feministes del Bages i el Moianès per desordres públics, danys i atemptat a l'autoritat, i els demana 19 anys i 6 mesos de presó acumulats i gairebé 23.000 euros de pena de multa. Les encausades no van acceptar una conciliació que "feia acceptar que exercir el dret a vaga i denunciar algunes de les empreses i institucions que perpetuen la subordinació de les dones mereix un càstig".

El grup de suport Hi érem totes ha convocat una concentració de suport a les encausades el mateix dimarts a les 9 del matí davant dels jutjats, i diferents activitats a l'exterior de l'edifici judicial durant els tres dies que està previst que duri el procés. Hi haurà parlaments i xerrades al voltant del feminisme i la lluita antirepressiva. Els tres dies, les activitats començaran a 2/4 de 10 del matí, amb esmorzar i acabaran cap a les 2 del migdia amb vermut i música.