Vaquetes

Comença el procés de la nova consulta sobre les vaquetes de la Festa Major de Santpedor

La votació es portarà a terme el 18 de setembre, de 9 del matí a 8 del vespre, a Cal Llovet

Santpedor votarà el 18 de setembre si ha de recuperar les vaquetes de Festa Major | Pere Fontanals
per Redacció, 5 de setembre de 2022 a les 10:28 |
El proper 18 de setembre Santpedor farà una nova consulta per conèixer l'opinió dels veïns sobre la recuperació de les vaquetes al municipi. Podran votar els majors de 16 anys empadronats al municipi en data 20 de maig de 2022 en un únic col·legi electoral ubicat a Cal Llovet. L'horari de votació serà de 9 del matí a 8 del vespre. La pregunta de la consulta és: Santpedor ha de recuperar les vaquetes?.

La consulta prové d'una iniciativa popular, que ha recollit gairebé un miler de signatures per a poder tornar a celebrar una consulta sobre el tema de les vaquetes. La Llei 10/2014 de consultes populars no refrendàries permet que passats dos anys es pugui fer una consulta sobre un mateix tema si es té el suport del 10% del cens de més de 16 anys del municipi. Tot i que es tracta d'una iniciativa popular, correspon a l'Ajuntament convocar i organitzar la votació, i ho ha fet de manera unànime a través d'una comissió formada per tots els grups municipals amb representació al consistori i els promotors de la consulta.


El 2019 va guanyar el NO per 46 vots de diferència


El 24 de novembre de 2019 Santpedor ja va posar les urnes i va votar sobre el manteniment de les vaquetes com a acte de la Festa Major en una consulta popular no refrendària impulsada per l'actual equip de govern i com a compromís de tots els grups municipals durant la campanya de les eleccions municipals de 2019 davant d'un tema que crea molt debat al poble.


En aquella consulta, que va comptar amb un 37% de participació, el no a les vaquetes es va imposar per 46 vots de diferència

 

Participació