Dilluns s'obriran les inscripcions per a les activitats fisicoesportives per a gent gran de Manresa

En total s'ofereixen 23 grups de gimnàstica i tres grups de caminades de marxa nòrdica

La marxa nòrdica és una de les propostes del programa per a la gent gran
La marxa nòrdica és una de les propostes del programa per a la gent gran | AjM
Redacció
01 de setembre del 2022
Actualitzat a les 12:28h
La Regidoria d'Esports de l'Ajuntament de Manresa obrirà dilluns que ve, 5 de setembre, el període d'inscripcions per als programes d'activitats fisicoesportives que inclou els programes Manresa, Esport i Salut (MES), de sessions dirigides de gimnàstica (de manteniment i dolça), i les caminades de marxa nòrdica, Pas a Pas fent Salut. Aquestes activitats estan adreçades a persones majors de 60 anys, encara que hi pot participar qualsevol persona adulta, amb l'objectiu de combatre el sedentarisme i a reduir els riscos que provoca.

En total s'hi ofereixen 23 grups de gimnàstica, 12 de gimnàstica dolça i 11 de gimnàstica manteniment, i 3 grups de caminades de marxa nòrdica. Les persones interessades caldrà que facin la inscripció mitjançant una trucada telefònica al telèfon 010 (cost segons operadora) o al telèfon gratuït 93 878 23 01.

Programa municipal Manresa, Esport i Salut (MES)
El Programa municipal Manresa, Esport i Salut consisteix en un curs de sessions dirigides de gimnàstica de manteniment i gimnàstica dolça adreçat a combatre el sedentarisme i a reduir els riscos que aquests provoca, mitjançant el manteniment de la condició física amb exercicis de treball del sistema cardiovascular, la millora del to muscular i de la flexibilitat, així com la reeducació de la postura global del cos. Es treballa per mitjà de circuits, exercicis aeròbics i de tonificació muscular amb acompanyament musical, jocs i altres exercicis d'estiraments i relaxació.

Després de dos cursos afectats per les restriccions de la pandèmia, enguany s'han pogut augmentar l'oferta i recuperar grups fins a oferir un total de 610 places distribuïdes en 21 grups de treball que es reparteixen en vuit instal·lacions de tota la ciutat (Ateneu les Bases, AVV Pujada Roja, AVV Sant Pau, Casal Gent Gran Balconada, Casal Cívic La Font, Escola Renaixença, Escola La Font i Pavelló Pujolet).

El preu públic d'aquests cursos és de 122,60 euros per temporada, tot i que preveu la reducció de la quota en funció del nivell d'ingressos anuals de la unitat familiar dels alumnes que no superin els barems fixats per acollir-se a la tarifació social del programa. La durada del curs arrenca el 12 de setembre i finalitza el 16 de juny de 2023 amb els períodes festius escolar (Festa de Nadal: del 23 de desembre de 2022 al 8 de gener de 2023 i Festa de Setmana Santa: Del 3 al 10 d'abril de 2023).

Programa municipal de caminades de marxa nòrdica, Pas a Pas fent Salut
El Programa municipal de caminades de marxa nòrdica consisteix en la realització de caminades en grup amb pals de marxa nòrdica i guiades per un monitor i que tindran una durada aproximada de 90 minuts, recorrent una distància total d'entre 4 i 6 km. També s'hi faran exercicis generals de tonificació i de mobilitat.

Amb la incorporació de l'ús dels bastons i mitjançant una tècnica correcta de marxa nòrdica, que és una tècnica integral que està a l'abast de tothom, fa de la caminada tradicional un exercici més complet, mantenint sempre la característica del baix impacte. La marxa nòrdica provoca l'activació de la part superior del cos i incorpora més beneficis com són la millora la postura corporal, la disminució de l'impacte en les articulacions del genoll i zona lumbar i la millora dels resultats cardiovasculars.

Per als usuaris que no disposin de pals, l'Ajuntament té a disposició pals de préstec per a ells fins a esgotar existències.

Els tres grups de caminades de marxa nòrdica es distribueixen en tres punts de sortida de la ciutat: Ateneu les Bases, AVV La Font dels Capellans i Pavelló Pujolet.

El preu públic del programa és d'11,60 euros bé s'iniciarà a partir de la setmana del 12 de setembre.

Es pot consultar el detall dels grups en aquest enllaç.