Màrius Serra diverteix amb paraules un públic entregat en el marc de la Setmana de Jocs al Carrer

El CAE Manresa ha fet un reconeixement a la Fundació Ampans, a l'Avi Mateu i a la Dominique Dumeste

Màrius Serra ha proposat diversos jocs amb paraules
Màrius Serra ha proposat diversos jocs amb paraules | CAE
Redacció
01 de setembre del 2022
Actualitzat a les 10:50h
Màrius Serra ha encetat el programa d'activitats paral·leles de la Setmana de Jocs al Carrer en un Auditori de la Plana de l'Om amb una cinquantena de persones. Previ a l'acte, el CAE Manresa, entitat organitzadora de la Setmana, ha fet un reconeixement a la Fundació Ampans, a Mateu Comellas Avi Mateu i a la Dominique Dumeste pels seus més de 10 anys participant i col·laborant a la Setmana de jocs. A fora, mentrestant, la Setmana de Jocs al Carrer omplia set places del Centre Històric de forma intermitent a causa de la pluja, que ha fet parar les partides durant gairebé una hora fins que ha tornat a sortir el sol.

Un reconeixement emotiu i divertit alhora
El president del CAE, Jordi Lorente, ha presentat l'homenatge als més de 10 anys de participació d'Ampans, de la Dominique Dumeste i de Mateu Comellas. La sòcia de l'entitat i coordinadora durant set edicions de la Setmana, Laura Martin, ha narrat la vinculació de cada una de les parts amb l'activitat destacant la seva vocació i implicació en l'educació en el lleure.

El director del CAE, Nasi Muncunill, també ha explicat com es van conèixer amb l'Avi Mateu. Muncunill i Martín han sigut els encarregats d'entregar els tres premis a Mateu, a la Dominique i al Francesc Xavier Navarro i el Pep Domenech, en representació de la Fundació Ampans. Tots quatre, a més, formen part de l'exposició 20 anys jugant al carrer que es pot veure a la sala d'exposicions de la Plana de l'Om.

Tot seguit, Màrius Serra ha fet jugar amb les paraules a una cinquantena de persones que han assistit a l'esdeveniment i ha sortejat un dels seus llibres en un vespre molt entretingut i divertit. Alguns amb més encert que altres, han respost correctament els enigmes i fins i tot s'han emportat un joc de taula de regal a casa.

A banda de l'exposició 20 anys jugant al carrer que es podrà veure fins a l'11 de setembre a la Plana de l'Om, la programació estable es complementa amb altres activitats d'un dia, amb una programació d'activitats paral·leles anomenada Vine a jugar amb... Després de l'estrena amb Màrius Serra, serà el torn d'Òscar Garcia que jugarà amb jocs tradicionals (1 de setembre, 2/4 de 6, plaça de Sant Ignasi Malalt); Dominique Dumeste, amb jocs de taula infantils (1 de setembre, 2/4 de 6, plaça Major); Ferran Renalias, que presentarà el seu joc de taula Take a seat (1 de setembre, 10 de la nit, plaça Major); Mateu Comellas o més conegut com l'Avi Mateu, ensenyant a fer ballar les baldufes (2 de setembre, 2/4 de 6, plaça de Sant Ignasi Malalt); el Lab 0-6 de la Universitat de Manresa (2 de setembre, 2/4 de 6, plaça Major), i, finalment, Dominique Dumeste amb jocs de taula originaris de diferents cultures del món (2 de setembre, 2/4 de 6, plaça Sant Domènec).

El dia 3 de setembre, a 2/4 de 7 de la tarda, es farà una partida simultània entre els equips o persones que vulguin participar a la gimcana virtualEscape City: Verí! que ha preparat Gaudire

La programació completa es pot trobar al web de la Setmana de Jocs al Carrer i al web del CAE. També se'n podrà fer un seguiment més detallat a les xarxes socials -Twitter, Facebook i Instagram- al compte @caemanresa o amb l'etiqueta #JocsAlCarrerManresa2022.